Alcúdia

Les murades d'Alcúdia © Ajuntament d'Alcúdia
Es Barcarès (Alcúdia) © Tolo Balaguer
Platja de sant Joan (Alcúdia) © Turisme Alcúdia
Creu de Terme (Alcúdia)
Centre d'Alcúdia © Tolo Balaguer

Alcúdia és un dels municipis de Mallorca amb una història, una geografia i una dinàmica social més singular. És una ciutat on la història és viva: les restes arqueològiques de la ciutat romana de Pollentia, els dos recintes de muralles —un de medieval i un altre de renaixentista—, fan que Alcúdia sigui especialment atraient pel seu caràcter històric.

Alcúdia va ser fundada com a vila pel rei Jaume II el 1325. L’emperador Carles V, l’any 1523, li va concedir el títol de Ciutat Fidelíssima.

El terme municipal d’Alcúdia està situat al nord-est de Mallorca formant una península de 60,51 km2 entre dues badies, amb molts quilòmetres de costa. Aquesta costa en uns llocs està formada per platja sorrenca i, en altres, es converteix en costa esquerpa i, fins i tot, amb grans penya-segats.

La dinàmica social del municipi és la que ha permès la infraestructura turística actual, fonamentada en la professionalitat i en la diversitat. Alcúdia ofereix als turistes i visitants una estada amb moltes possibilitats: història, cultura, platja, muntanya, albufera i el toc de diversió que puguin necessitar.

Troba la teva destinació

Marratxí Santa Maria del Camí Alaró Consell Binissalem Lloseta Mancor de la Vall Sa Pobla Selva Campanet Alcúdia Inca Búger