Vés enrere Binissalem

Binissalem

Panoràmica de Binissalem © Ajuntament de Binissalem
 © Ajuntament de Binissalem
Vinyes (Binissalem) © Ajuntament de Binissalem
Bodegues (Binissalem) © Ajuntament de Binissalem
Esports (Binissalem) © Ajuntament de Binissalem
Biniagual (Binissalem) © Ajuntament de Binissalem

La capital del vi

En el centre de la comarca des Raiguer, el municipi de Binissalem és conegut per la seva vinculació amb el vi.

Binissalem pertany a la comarca vitivinícola de la DO Binissalem, on hi ha molts cellers que es poden visitar (reserva prèvia) i que ofereixen tasts de vins i visites guiades. La verema, exponent de la cultura mediterrània, és un període de temps molt important en el municipi. El mes de setembre se celebra la Festa des Vermar, amb un programa extens d’activitats, com tallers, exposicions, desfilades, trepitjat del raïm i balls populars, entre altres.

Un altre esdeveniment destacat és la Fira de la Pedra, que se celebra el mes de maig. La fira és una oportunitat excel·lent per conèixer de prop una altra de les senyes d’identitat del municipi, el treball de la pedra, amb demostracions en viu i mostra de peces, com escultures, fonts, elements de construcció, etc.

Quant al patrimoni, el centre de Binissalem és un dels conjunts arquitectònics més notables de Mallorca, declarat conjunt històric l’any 1983. Hi destaquen l’església parroquial de Nostra Senyora de Robines i el conjunt de cases senyorials que daten des de finals del segle XVIII fins a principis del XIX. Alguns casals es poden visitar, com el de Can Gelabert de la Portella, on va viure l’escriptor Llorenç Moyà (1916-1981), i Can Sabater, residència a Binissalem de l’escriptor Llorenç Villalonga (1897-1980), un dels millors exponents de la narrativa mallorquina del segle XX.

Troba la teva destinació

Marratxí Santa Maria del Camí Alaró Consell Binissalem Lloseta Mancor de la Vall Sa Pobla Selva Campanet Alcúdia Inca Búger