Vés enrere Brodats i teles

Brodats i teles

 © JMMassanet

Estil mediterrani

BRODAT MALLORQUÍ

El brodat mallorquí es caracteritza per colorits exuberants, generalment de tipus floral, i sol adornar la vestimenta tradicional, així com tot tipus de roba i objectes per a la casa. Als tallers tradicionals aquests treballs exquisits, apreciats a tot el món, es broden a mà

Els brodats típics de Mallorca són el punt mallorquí, el punt enllaçat i el punt de creu. És un treball per al qual es requereix molta destresa, ja que consisteix a anar traient amb delicadesa diversos fils de la tela.

Pots comprar aquests productes artesanals a les fires i als mercats dels pobles, així com en establiments especialitzats en aquesta mena de labors.

TELES MALLORQUINES

La roba de llengües, la tela pròpia de l’illa, es fabrica utilitzant la tècnica de l’ikat, originària de l’antic orient i duita a Mallorca en el segle XVI a través de la ruta de la seda, encara que, a causa de la insularitat, té característiques pròpies i autòctones.

Actualment, aquestes teles d’essència mediterrània i de gran resistència (normalment, elaborades amb lli i cotó) encara es continuen utilitzant en la vida diària dels mallorquins, ja que s’hi confeccionen estovalles, cortines, coixins, entre d’altres, i fins i tot s’apliquen en bosses, calçat… Una combinació perfecta entre tradició i disseny.

Pots visitar els tallers de Teixits Riera, Teixits Vicens o Artesania Tèxtil Bujosa per veure de primera mà com s’elaboren aquestes teles que evoquen la mar i el paisatge mediterrani.

Edita