Vés enrere Campanet

Campanet

fotografia © Agustí Torres

Campanet és un poble d’interior, al nord-oest de l’illa, als peus de la serra de Tramuntana. L’enclavament, d’alt d’un turó, ofereix al visitant unes vistes espectaculars del pla de Mallorca, la mar i les muntanyes. A més, el terme municipal inclou altres llocs de gran bellesa paisatgística, com la vall de Sant Miquel i el pla de Tel, on hi ha la major part dels allotjaments del municipi.

En el poble hi ha un conjunt interessant d’elements patrimonials: l’església parroquial de Sant Miquel, del segle XVIII; la Sala Vella, probablement d’origen medieval; casals i cases de tipologia tradicional i les creus de terme, que antigament marcaven els límits del nucli urbà.

Als voltants del poble val la pena visitar: les coves de Campanet, de les més ben conservades de l’illa; l’ermita gòtica de Sant Miquel, edificada després de la conquesta catalana en el segle XIII; el llogaret d’Ullaró i el monument natural de les fonts Ufanes, a la finca pública de Gabellí Petit. Aquestes fonts brollen de manera intermitent quan les pluges són intenses i l’aigua s’acumula en el subsòl, moment en què l’aigua s’obre camí cap a la superfície, donant lloc a un dels fenòmens més singulars de la serra de Tramuntana.

Troba la teva destinació

Marratxí Santa Maria del Camí Alaró Consell Binissalem Lloseta Mancor de la Vall Sa Pobla Selva Campanet Alcúdia Inca Búger