Consell

 © Ajuntament de Consell

Municipi de l’interior situat a la comarca des Raiguer. El recorregut pel centre té l’inici a la plaça Major, situada en un dels punts més elevats del poble, on es troben els dos edificis més destacats: l’església parroquial de Nostra Senyora de la Visitació i la Casa de la Vila (ajuntament).

El paisatge agrari predominant del municipi és de cultius de secà, amb cereals, ametlers i vinyes. La producció de vi està molt arrelada en el municipi, la majoria amb Denominació d’Origen Binissalem, i molts dels cellers ofereixen tasts i visites guiades (amb reserva prèvia).

Els diumenges al matí, al polígon industrial, té lloc un dels mercats d’antiguitats i articles de segona mà més populars i concorreguts de l’illa: el mercat dels encants de Consell. A més d’antiguitats, també hi ha parades d’artesans i de menjar i beure. Així mateix, al poble encara hi ha artesans que fabriquen espardenyes i ganivets típics de Mallorca, entre els quals hi ha els anomenats trinxets (ganivets corbats).

Les festes patronals se celebren a final d’agost, per Sant Bartomeu, patró de la vila, i s’hi duen a terme actes culturals, balls populars, actuacions musicals, etc.

Troba la teva destinació

Marratxí Santa Maria del Camí Alaró Consell Binissalem Lloseta Mancor de la Vall Sa Pobla Selva Campanet Alcúdia Inca Búger