Vés enrere El camí de s'Esquena de s'Ermita

El camí de s'Esquena de s'Ermita

Dificultat: Mitjana
Distància: 4,324 km
Desnivell: 311 m
Desnivell negatiu: 311 m
Temps estimat: 1 h 50 min

L'itinerari

Iniciam l’itinerari en el Parc Etnològic de Caimari, situat en el camí de ses Deveres, a pocs metres de l’entrada del poble, que podem visitar abans de començar la caminada, i on es mostren elements de l’antiga ruralia, com cases de neu, forns de calç, sitges i barraques de carboner.

En acabar anam en direcció a Caimari, on transitam pel carrer de Nostra Senyora de Lluc fins que, a l’esquerra, trobam el carrer des Fornassos, que ens du a l’àrea recreativa del mateix nom, que disposa de taules, bancs i fogons.

A la dreta veim el comellar per on arranca el nostre sender que entre murteres i pins ens condueix, amb una pujada forta, fins al coll anomenat sa Placeta, des d’on continuam pel camí que surt a la dreta, ara envoltats de carritxeres, i a poc a poc guanyam altura.

Poc després el pinar s’aclareix per uns instants i ens ofereix, a ponent, una bona panoràmica del poble de Mancor de la Vall, de Santa Llúcia i del puig de Suro i, a continuació, veim el primer dels colls de tords que trobarem al llarg del sender.

Seguim ascendint, amb el puig de sa Creu al davant, i la ciutat d’Inca i el pla de Mallorca a la nostra esquena. Un poc més amunt arribam a un creuer on, a la dreta, roman una bassa per abeurar el bestiar amb dues obertures, testimoni de l’explotació ramadera de la comuna, que arrendava l’Ajuntament de Selva.

Continuam després en sentit ascendent fins a arribar al coll d’en Sacos, on podem contemplar el puig de n’Escuder a la nostra dreta, escenari i testimoni de diverses llegendes locals.

Des d’aquí, el camí s’enfila pel coster esquerre fent ziga-zagues i arriba as Planiol, on trobam el mirador de l’Esquena de s’Ermita, des d’on podem gaudir de perspectives espectaculars de la badia d’Alcúdia i del pla de Mallorca. Acabam aquí l’ascensió i giram per desfer el camí, ara en sentit descendent, que ens durà una altra vegada al Parc Etnològic de Caimari, punt de partida de l’itinerari.

No apte per a cadires de rodes ni per a cotxets d'infants.

 

Pots seleccionar més d'un refugi en el llistat, des del botó "reservar seleccionats" de la part inferior, podràs fer la reserva.

El temps

Màx. temperatura

Mín. temperatura

Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient
C/ del General Riera, 111, 07010 Palma
(+34) 971 213 960

Contacte

Unitat de Pedra en Sec i Senderisme

Direcció:

C/ del General Riera, 111, 07010 Palma

Telèfon:

(+34) 971 173 650

Correu electrònic:

pedraensecsenderisme@conselldemallorca.net

xarxes socials:

Llocs propers

Tria quines opcions mostrar al mapa:

Edita