Vés enrere Ermites del Pla

P3

Ermites del Pla

Dificultat: Alta
Distància: 135,5 km
Desnivell: 1621 m

La ruta permet pujar a tres dels puigs més representatius de la zona (Cura, Monti-sion i Bonany) i passa pels pobles d’Algaida, Llucmajor, Porreres, Vilafranca, Petra, Sineu, Lloret, Sencelles i Santa Eugènia.

Es parteix de la Platja de Palma pel camí de les Meravelles fins al nucli d’es Pil·larí. Continua per la Ma-6012 (camí de Son Fangos) i es dirigeix a s’Aranjassa. Gira pel camí del Tast cap al poble de Sant Jordi. Travessa el poble en direcció al camí de Son Binissalom, la carretera Ma-5013 (camí de sa Síquia) i la carretera de Manacor (Ma-15).

Puja per la via de servei de la Ma-15 i el camí de Cas Brau fins al poble d’Algaida. Pel camí de Castellitx arriba al poble de Randa i puja al santuari de Cura per la carretera Ma-5018. El descens es fa en direcció a Llucmajor pel camí vell de Gràcia.

Continua per la carretera Llucmajor-Porreres Ma-5020 i es fa la pujada a Monti-sion abans d’arribar al poble de Porreres. Per les carreteres Ma-5101 i Ma-5111 es continua fins a Vilafranca. Es surt del poble per la carretera Ma-15 A i es pren el camí de Son Elsebits i la carretera Ma-3310 per anar cap a Petra.

Poc abans d’arribar al poble, es desvia pel camí del molí d’en Valero i ascendeix a l’ermita de Bonany. En el descens abans d’arribar al poble es desvia cap el nord pel camí de Son Amar,  fins a la carretera de Sineu Ma-3300.

Per aquesta carretera arriba a Sineu per prendre després cap a Lloret per la carretera Ma-3130. Continua cap a Ruberts pels camins de Cas Moro Tabac i de Ruberts. Segueix cap a Sencelles per la carretera Ma-3140 passant pel llogaret de Cascanar.

Després es dirigeix a Santa Eugènia per la carretera Ma-3110 i el camí de Morelló. Surt de Santa Eugènia pel camí de ses Olleries i connecta amb la carretera vella de Sineu Ma-3011 per la qual arriba fins al nucli de s’Hostalot.

D’aquest nucli es dirigeix al sud pel camí de Cal Correu, fins a la carretera de Manacor Ma-15 per la qual arriba a sa Casa Blanca. D’aquest nucli es dirigeix a Sant Jordi pel camí del mateix nom i després a s’Aranjassa. Es retorna a la Platja de Palma per la carretera Ma-6011, la carretera Ma-6012 (camí de Son Fangos), es Pil·larí i el camí de ses Meravelles.

Pots seleccionar més d'un refugi en el llistat, des del botó "reservar seleccionats" de la part inferior, podràs fer la reserva.

El temps

Màx. temperatura

Mín. temperatura

Llocs propers

Tria quines opcions mostrar al mapa:

Edita