Vés enrere Finca pública de Son Real

Finca pública de Son Real

 © Ajuntament de Santa Margalida

La finca de Son Real es troba en el terme municipal de Santa Margalida, a la costa nord-est de Mallorca. La finca té una superfície de 395 hectàrees i, a més dels valors naturals i paisatgístics, atresora un patrimoni arqueològic de gran importància. El monument més destacat és la necròpolis de Son Real, un conjunt de construccions funeràries del període talaiòtic (segle VII, a.n.e).

A la finca hi ha gairebé uns 2.000 metres de litoral, molt ben conservat. La línia de costa és principalment rocosa, amb petites platges d'arena i dunes. Domina la vegetació de garriga i la de pinar amb presència de xiprell, romaní, ullastre, mata i arbocera, entre altres. Son Real és un lloc excel·lent per observar aus: sebel·lins, puputs, rossinyols i busquerets, dins aquest darrer grup destaca el busqueret de coa llarga (Sylvia balearica), espècie endèmica que cria a la finca.

El paisatge agrari està dominat pels cultius de cereals, garrovers, ametllers i figueres, i els animals que es crien són de races autòctones. Construccions i explotacions extractives diverses posen de manifest els valors etnològics de la finca des d'època medieval fins a la contemporània: pedreres de marès i arena, camins antics i torres d'enfilació construïdes per a exercicis submarins a la badia d'Alcúdia durant la postguerra. Els itineraris senyalitzats ens permetran recorre Son Real i conèixer els elements d'interès principals de la finca (restes arqueològics, platja, refugi...). A l'oficina de recepció hi ha un servei de lloguer de bicicletes.

Ver localización Veure Localització

Dades d'interès

Direcció:

Ctra. Ma-12 (Artà - Port d'Alcúdia), km 17,7

Santa Margalida

Telèfon:

00 - 34 - 971 185 363/686 977 101

El temps

Màx. temperatura

Mín. temperatura

Informació

Com arribar

L'entrada a la finca es troba en el quilòmetre 17,7 de la carretera Alcúdia-Artà (Ma-12).

Horaris:

Oficina de recepció:

Horari: de dilluns a diumenge i dies festius (excepte 24, 25 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener) de 9.00 a 16.00 h.

Centre d'interpretació:

Horari: de dilluns a diumenge, de 9.30 a 15.30 h.

 

Preus:

L'accés a la finca, l'aparcament i l'entrada al centre són gratuïts.

Llocs propers

Tria quines opcions mostrar al mapa:

Edita