Vés enrere Fornalutx

Fornalutx

fotografia © Agustí Torres

Un dels pobles més bells d'Espanya

Envoltat de bancals de llimoneres i tarongers, hi ha aquest petit poble de muntanya. Situat molt a prop de Sóller, la història de la localitat ha estat sempre lligada a aquesta ciutat veïna, ja que fins l’any 1813 varen formar un únic terme municipal.

El poble té diversos reconeixements nacionals per les tasques de conservació i protecció del paisatge. Un dels més recents és el de 2017, quan va ser considerat un dels pobles més bells d'Espanya. Els habitants d'aquest lloc s'esforcen per mantenir l'estil i l'ambient d'antany, amb les cases de pedra i els carrers empedrats.

Entre els elements d'interès destaca la tafona antiga de Can Xoroi, on també hi ha una exposició permanent de teules antigues pintades. Les teules es pintaven a peu d'obra, amb dibuixos geomètrics, motius vegetals, figures zoomòrfiques i escenes religioses o de la vida quotidiana. El costum d'ornamentar els voladissos de les teulades s’estengué durant el segle XVI a Mallorca i, a l’actualitat, és a Sóller i a Fornalutx on es conserven més edificis amb teules pintades.

L’enclavament, en plena serra de Tramuntana, fa que a Fornalutx hi hagi moltes rutes de senderisme, com la del camí de s'Alzina Fumadora, la de Binibassí, la de sa Costera i la des Creuer.

El poble ofereix allotjaments de caràcter més familiar per a aquells que desitgen una estada tranquil·la. Diversos cafès i restaurants (algun de menjar tradicional mallorquí) estan a disposició dels visitants.

Accedir al poble de vegades pot resultar complicat. Els carrers són estrets i en alguns moments hi pot haver bastant de trànsit. A les dues entrades del poble hi ha aparcament regulat.

Troba la teva destinació

Escorca Sadragonera Andratx Calvià Estellencs Puigpunyent Bunyola Valldemossa Esporles Banyalbufar Deià Sóller Fornalutx Pollença