Vés enrere Licores, Cervezas Artesanas y Refrescos

Licors

 © Fundació Mallorca Turisme

Les herbes són una beguda espirituosa tradicional de Mallorca que s’obté per maceració d’herbes aromàtiques en aiguardent anisat. Depenent del contingut de sucres i de la graduació alcohòlica, es diferencien en dolces, seques i mesclades. Les herbes aromàtiques imprescindibles són: herba lluïsa, camamilla, romaní, tarongí, fonoll, fulles de taronger i fulles de llimoner.

En tractar-se d’un licor tan tradicional, cada casa tenia la seva pròpia recepta, que es transmetia de generació en generació, costum que encara perdura. Segons la saviesa popular, les herbes aromàtiques han de recollir-se a la primavera i, a més de les bàsiques, poden portar herba-sana, eucaliptus, poliol... fins a trenta tipus diferents, segons els gustos particulars. Quant a la degustació, poden prendre’s del temps o acompanyades de gel, com a aperitiu o com a digestiu després de les menjades.

Aquest licor té el segell d’Indicació Geogràfica Protegida Herbes de Mallorca, garantia que el producte s’ha elaborat amb herbes de l’illa. Les herbes poden degustar-se en bars i restaurants. També hi ha empreses que organitzen tallers, on els participants en descobreixen els secrets de l’elaboració i fan les seves pròpies herbes.
 

Licors

Edita