Lloseta

fotografia © Agustí Torres

Com altres pobles de la comarca des Raiguer, el poble de Lloseta mira cap a les muntanyes de la serra de Tramuntana i cap al pla de Mallorca.

Val la pena fer un recorregut pel centre de la vila per veure els edificis més destacats: l’església parroquial de la Nativitat de la Verge Maria, d’estil neoclàssic; el palau d’Aiamans i el Teatre, edifici modern amb forma cúbica inaugurat l’any 2002. 

Cal fer una visita al taller artesà de Teixits Riera, un dels tres tallers a Mallorca dedicats al disseny i a la fabricació artesanal de la tela de llengües. Aquestes teles es fabriquen mitjançant una tècnica mil·lenària, coneguda als països d’origen com a ikat, i que encara perdura a l’illa. En el taller es poden adquirir fundes per a coixins, estovalles individuals, bosses, necessers, etc.

La petita botiga de Bestard Mountain Boots, especialitzada en calçat de muntanya, tresc i altres esports d'aventura, ens recorda que aquí va iniciar aquesta empresa familiar la seva marxa fins a convertir-se en un referent internacional per la qualitat dels seus productes.

Tampoc no s’ha de deixar de tastar el cardenal, pastís típic a base de capes de pa de pessic, merenga i nata, elaborat originàriament en el Forn de Baix, l’establiment més antic del poble.

Un altre dels encants que ens ofereix Lloseta és la bellesa dels voltants. El poble es troba a les portes de la serra de Tramuntana, un lloc idoni per fer excursions. També es pot visitar el petit oratori des Cocó, a tan sols un quilòmetre del poble.

Troba la teva destinació

Marratxí Santa Maria del Camí Alaró Consell Binissalem Lloseta Mancor de la Vall Sa Pobla Selva Campanet Alcúdia Inca Búger