Vés enrere Mancor de la Vall

Mancor de la Vall

 © Agustí Torres

Mancor de la Vall està ubicat a la serra de Tramuntana, a 215 metres sobre el nivell de la mar, i conserva l'encant d'un poble petit enclavat a una vall envoltada de muntanyes. Conformen el municipi, a més de Mancor, les alqueries de Biniarroi, Massanella i Biniatzent.

A Mancor de la Vall tenen especial interès arquitectònic l'església parroquial de Sant Joan Baptista i la capella de Santa Llúcia, documentada per primera vegada l'any 1358. El passeig fins a la capella val la pena per gaudir de les vistes sobre el poble i les muntanyes. A la vila també hi ha algunes cases amb característiques arquitectòniques interessants, com can Marquesí, Son Simó, cas Vellaco o Turixant, aquesta darrera reconvertida en un hotel restaurant.

En el mes de novembre se celebra la Fira de l'Esclata-sang i la Muntanya. Els bolets són el principal reclam de la fira, concretament l’esclata-sang (rovelló), ingredient imprescindible en la cuina tradicional mallorquina de tardor. Així mateix,  també és una bona ocasió per adquirir tota mena de productes artesans i per fruir d'una jornada gastronòmica, en la qual els restaurants i bars ofereixen plats elaborats amb els apreciats esclata-sangs i altres bolets de temporada.

Envoltat de muntanyes, Mancor de la Vall ofereix la possibilitat als senderistes de descobrir un paisatge agrest i de gran bellesa, però és important tenir en compte que algunes rutes transcorren per propietat privada, per la qual cosa és necessari informar-se prèviament de les condicions de pas.

Troba la teva destinació

Marratxí Santa Maria del Camí Alaró Consell Binissalem Lloseta Mancor de la Vall Sa Pobla Selva Campanet Alcúdia Inca Búger