Vés enrere Ganivets i forja

Ganivets i forja

 © Ajuntament de Sa Pobla

GANIVETS

Els artesans del ganivet, els ganiveters, procuren a pagesos i pescadors aquests estris, necessaris per fer els treballs del camp i de la mar. Hi ha set tipus diferents de ganivets típics de Mallorca, cadascun amb una forma diferent segons la finalitat que té.

Avui dia, queden molt pocs artesans del ganivet que continuïn la tradició familiar de passar el negoci de generació en generació ensenyant les tècniques a fills i nets. Pots adquirir els seus productes en alguns comerços especialitzats, mercats setmanals i fires temàtiques.

EL FERRO FORJAT

El ferro forjat està molt arrelat a la nostra terra per decorar tant espais exteriors com interiors: barreres, finestrals, mobiliari de jardineria, capçals i llits, miralls, mobles, articles de decoració, llums, balcons, portals, escales, arrambadors, reixes…

A final del segle xix i principi del xx, el Modernisme va irrompre a l’illa amb força i l’ús del ferro va ser un dels principals elements d’expressió d’aquest moviment. A Palma i Sóller, basta caminar per carrers i places per poder apreciar l’essència d’aquest moviment artístic i cultural.

Edita