Vés enrere Monument Natural del Torrent de Pareis

Monument Natural del Torrent de Pareis

El torrent de Pareis és un dels llocs més impressionants de Mallorca. Es tracta d'un canó càrstic de més de 3 km de longitud i parets de fins a 200 m, que desemboca a la mar, a una platja de còdols espectacular.

Per la singularitat, tant biològica com geològica, el torrent de Pareis es declarà monument natural. La zona posseeix una gran varietat de flora i de fauna, amb espècies endèmiques, com ara el ferreret (Alytes muletensis), petit amfibi que habita a punts del torrent inaccessibles.

Junt a la desembocadura del torrent es troba la petita localitat turística de sa Calobra, on hi ha un port petit, una altra platja, un refugi i alguns serveis turístics.

Es pot arribar a sa Calobra de dues maneres: per carretera o per mar.

Per arribar-hi en cotxe s'ha de davallar per la Ma-2141. Es tracta d'una carretera considerada una obra d'enginyeria. Té alguns punts emblemàtics, com l'anomenat «nus de la corbata». El descens no és gaire fàcil, ja que la carretera és molt sinuosa, amb moltes corbes, estreta i amb gran afluència d'autobusos i de ciclistes. No s'hi recomana transitar entre les 13.30 i les 15.00 h, ja que en aquesta hora ascendeixen els autobusos i la circulació és molt complicada.

Una altra opció és arribar-hi per mar. Des del Port de Sóller surten embarcacions que fan el recorregut vorejant la costa. Les vistes són excepcionals, es pot gaudir dels penya-segats imponents de la serra de Tramuntana. El trajecte dura al voltant d'una hora. és recomanable consultar els horaris uns dies abans.

L'excursió del descens del torrent de Pareis es considera una de les més espectaculars de l'illa, però també una de les més perilloses. No s'ha de fer si no es posseeix experiència en muntanya i es fa acompanyat per una persona que conegui les dificultats del torrent.

Ver localización Veure Localització

Escorca

Telèfon:

00 - 34 - 971 177 645

El temps

Màx. temperatura

Mín. temperatura

Llocs propers

Tria quines opcions mostrar al mapa:

Edita