Vés enrere Parc natural de la península de Llevant

Parc natural de la península de Llevant

El Parc natural de la península de Llevant, al nord-est de l'illa, és un reducte natural que ha sobreviscut a l'explotació urbanística. és una àrea de gran valor paisatgístic i amb diversitat d'hàbitats. Ocupa una superfície de 1.671 hectàrees i pertany a Natura 2000, xarxa d'espais protegits de la Unió Europea.

Els paratges preservats abasten part de la serra de Llevant, on les elevacions màximes no superen els 600 metres. La vegetació salvatge és majoritàriament de garriga, en la qual predominen el garballó (Chamaerops humilis) i el càrritx (Ampelodesmos mauritanica). Les fulles del garballó encara s'utilitzen avui dia per elaborar cistelles i altres productes de forma artesana. L'obra de la palma o llata és una activitat artesana molt arrelada en aquesta zona de Mallorca.

En el paisatge s'alternen cultius d'oliveres, ametllers, figueres i garrovers, que sorgeixen entre algunes masses de pins. El mar també és protagonista i en la zona trobarem alguna cala recòndita, a més de penya-segats en la reserva natural de cap Ferrutx.

A la zona hi ha un nombre elevat d'espècies endèmiques. Respecte a la flora, destaquen l'estepa joana (Hypericum balearicum) i el coixinet de monja (Teucrium marum subsp. occidentale). Quant a la fauna endèmica, destaca la presència del busqueret coallarg (Sylvia balearica). Altres ocells que es poden observar al parc són: l'àguila calçada, el falcó, la miloca, el milà reial, la gavina roja i el corb marí. També hi abunda la tortuga mediterrània.

El parc només es pot visitar a peu o amb bicicleta. L'oficina del parc i el centre d'informació es troben en l'edifici de l'Alqueria Vella de Baix, a prop del poble d'Artà, on també hi ha un aparcament. En el parc no hi ha cap tipus de servei complementari.

Seguint els diferents itineraris, trobarem algunes restes arquitectòniques, com ara les torres de vigilància, un campament de presos republicans de la Guerra Civil i algunes cases antigues reconvertides en refugis. També hi ha una zona d'acampada.

No s'hi permet l'accés amb animals domèstics, excepte amb cans pigall i cavalls (amb autorització prèvia).

Ver localización Veure Localització

Dades d'interès

Direcció:

Centre d'informació s'Alqueria Vella de Baix: Ctra. Ma-3333, km. 4,7

Artà

Telèfon:

00 - 34 - 606 096 830

El temps

Màx. temperatura

Mín. temperatura

Llocs propers

Tria quines opcions mostrar al mapa:

Edita