Vés enrere Parc natural de s'Albufera de Mallorca

Parc natural de s'Albufera de Mallorca

Parc Natural de s'Albufera de Mallorca, Foto © Tolo Balaguer
Parc Natural de s'Albufera de Mallorca

S'Albufera de Mallorca és la zona humida més extensa i important de l'illa. Es tracta d'un aiguamoll de pràcticament 1.700 hectàrees, situat al nord de l'illa i constitueix un ecosistema valuós per als ocells migratoris.

Originalment era un llac separat del mar per una línia de dunes, que es va anar recobrint de sediments fins a formar una plana extensa inundable. El parc natural també forma part de la xarxa Natura 2000 de la Unió Europea i és zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA).

La riquesa biològica de s'Albufera es basa en l'aigua. La seva presència permet el creixement continu de la vegetació, que canvia en funció de la profunditat de l'aiguamoll, el tipus de terreny i la proximitat del mar. Hi abunden el canyet, la bova i els joncs. I, entre els arbres, hi trobam polls blancs, oms i tamarells.

La fauna és variada i abundant en espècies: peixos, amfibis, rèptils, insectes, etc. Però el que realment destaca a s'Albufera són els ocells. S'han observat més de 300 espècies i, a l'hivern, milers d'aus aquàtiques romanen a les llacunes del parc. A més, l'aiguamoll és un punt de gran importància per als ocells migratoris.

Només es pot accedir al parc a peu o amb bicicleta. No s'hi admet l'entrada de vehicles a motor, excepte per a persones amb mobilitat reduïda. S'hi poden fer diferents itineraris, totalment senyalitzats. Alguns d'aquests disposen d'aguaits i plataformes per observar aus.

A l'entrada del parc trobam el Centre d'informació de sa Roca i el Centre d'interpretació de Can Bateman, on es projecta un audiovisual. L'aparcament es troba al costat de la carretera, aproximadament a un quilòmetre del Centre d'informació. Dins s'Albufera no hi ha cap tipus de servei complementari. és aconsellable portar loció repel·lent de moscards, especialment a la primavera i a l'estiu.

Ver localización Veure Localització

Dades d'interès

Direcció:

Ctra. d'Artà a Port d'Alcúdia Ma-12 km 26,7: Pont dels Anglesos

Muro

Telèfon:

00 - 34 - 971 892 250

El temps

Màx. temperatura

Mín. temperatura

Informació

Com arribar

Bus

Transport públic: www.tib.org/es/web/ctm/turisme

Línies TIB 351 (Palma - Platja de Muro), 352 (Can Picafort - Port de Pollença): parada Hotel Parc Natural

 

Horaris:

Visites Mallorca Horaris

Llocs propers

Tria quines opcions mostrar al mapa:

Edita