Vés enrere Sa Pobla

Sa Pobla

 © Tolo Balaguer

Poble d’interior, al nord-oest de l’illa, envoltat de terres de cultiu. El cultiu per excel·lència és la patata, amb la major part de la producció destinada a l’exportació. També es conreen altres hortalisses i, en menor quantitat, l’arròs, ingredient molt important a la cuina tradicional de la zona.

Dins el nucli urbà hi ha l’església parroquial de Sant Antoni Abat i també es pot visitar el Museu Can Planes, un casal del segle XIX, on hi ha exposicions temporals d’art contemporani i una mostra permanent sobre la festa de Sant Antoni, patró del poble i la festivitat més important de sa Pobla. L’exposició recull tots els elements presents a la festa, com els dimonis, els caparrots i els gegants, els quals només surten al carrer durant les celebracions dels dies 16 i 17 de gener. 

El diumenge al matí, a la plaça Major, hi ha un mercat setmanal molt concorregut, on s’hi pot trobar fruita, verdura, eines i estris del camp, etc. A la plaça i als voltants, hi ha molts de bars on se serveix una de les especialitats de sa Pobla: el variat, una combinació de plats diferents en porcions petites. Per les festes de Sant Antoni, s’elaboren les espinagades: pastís salat farcit d’anguila i espinacs (el més tradicional) o de llom de porc amb col. 

Les fires gastronòmiques també són una bona oportunitat per gaudir de la gastronomia de la zona. Se’n fan dues: la Fira Nocturna de la Patata, el mes de juny, i la Fira de l’Arròs Pobler, el mes novembre.

Un altre esdeveniment destacable és el festival internacional Mallorca Jazz sa Pobla, que es fa el mes d’agost des del 1995. És un esdeveniment musical consolidat, que presenta un programa molt complet de concerts, amb artistes i bandes reconegudes en l’àmbit internacional. 

Pel que fa a la natura, el Parc Natural de s’Albufera de Mallorca és un paradís per a ornitòlegs i per a aficionats a la natura. És la zona humida més extensa de Mallorca, protegida des de l’any 1988, i disposa d’un centre d’interpretació, d’aguaits per a l’observació de les aus i de rutes senyalitzades per recórrer l’espai natural.

Troba la teva destinació

Marratxí Santa Maria del Camí Alaró Consell Binissalem Lloseta Mancor de la Vall Sa Pobla Selva Campanet Alcúdia Inca Búger