Vés enrere Santa Maria del Camí

Santa Maria del Camí

 © Tolo Balaguer

Poble d’interior situat en un pla. Des d’enfora, el primer que crida l’atenció és el campanar de l’església, decorat amb rajoles blaves. Ja en el centre del poble, destaquen: l’església parroquial del segle XVIII, amb el seu vistós campanar; la Casa de la Vila del segle XV, amb façana d’estil renaixentista i Ca s’Apotecari, casal del segle XIX on hi ha un punt d’informació turística. De camí a la plaça dels Hostals, zona amb botigues, bars i restaurants, hi ha el convent dels Mínims, fundat l’any 1682.

El municipi té una gran tradició vitivinícola, amb la major part de la producció de vi amb Denominació d’Origen Binissalem. Els cellers ofereixen tasts de vi i visites guiades a les vinyes (amb reserva prèvia). A final de novembre se celebra la Festa des Vi Novell. Per a la festa, el poble s’engalana amb branques de pi als portals de les cases i dels cellers, i s’anuncia, així, l’arribada del vi novell.

Diumenge al matí és el dia de mercat, un dels més tradicionals i concorreguts de l’illa, on s’hi pot trobar fruita i hortalisses de temporada, amb una secció exclusiva de productes ecològics, així com articles de segona mà i objectes d’artesania.

El producte artesà més destacat és la tela de llengües. Tèxtils Bujosa és un dels tres tallers a Mallorca dedicats al disseny i a la fabricació artesanal d’aquestes teles,  teixides mitjançant la tècnica mil·lenària coneguda com a ikat. En el taller es poden adquirir bosses, necessers, fundes per a coixins, estovalles, etc., a més de visitar el taller i conèixer de prop el procés d’elaboració de les teles.

Quant al paisatge, Santa Maria es troba en una zona de transició entre la muntanya i el pla. Al pla predominen els camps de cultiu d’ametllers, de garrovers i les vinyes. Cap al nord s’estén la serra de Tramuntana. La vall de Coanegra, amb el torrent i els boscos de pins i d’alzines, és un dels llocs més bells per descobrir.

Troba la teva destinació

Marratxí Santa Maria del Camí Alaró Consell Binissalem Lloseta Mancor de la Vall Sa Pobla Selva Campanet Alcúdia Inca Búger