Selva

 © Agustí Torres

Al peu de la serra de Tramuntana es troba aquest municipi que comprèn les localitats de Selva, Caimari, Moscari, Biniamar i Binibona. Totes tenen un encant especial i ens transporten a la Mallorca d'antany, amb les característiques cases de pedra i l’ambient tranquil i relaxat.

A Selva, nucli principal, s'aixeca majestuosa sobre un promontori, amb les muntanyes com a teló de fons, l'església parroquial de Sant Llorenç, de façana gòtica i amb una escalinata d'accés monumental. A Caimari, destaquen l'església Vella, petit oratori del segle XVIII i l'església parroquial de la Immaculada Concepció del segle XIX. A Moscari i a Biniamar, val la pena passejar i contemplar el conjunt de cases d’arquitectura tradicional. Binibona és el llogarret més petit, amb només algunes cases habitades.

Un dels accessos principals a la Serra és la carretera de muntanya, bonica i estreta, que travessa les poblacions de Selva i Caimari. En sortir de Caimari cap a Lluc, a l'esquerra, hi ha ses Rotes de Caimari. Es tracta d’un conjunt de gran valor etnològic i paisatgístic format per bancals d'oliveres, construïts amb la tècnica de la pedra en sec, juntament amb barraques i parets de pedra. Hi ha un mirador amb espai per aparcar.

El camí Vell de Lluc forma part de la ruta senderista Artà-Lluc GR 222. Aquesta ruta de muntanya, documentada ja al segle XIII, finalitza en el santuari de Lluc, lloc de peregrinació des de temps immemorials. La ruta travessa la comuna de Caimari, espai públic protegit cobert de boscos de pins, ullastres i alzines.

Quant a les fires tradicionals, a Selva té lloc, el segon diumenge de juny, la Fira de les Herbes dedicada a les plantes aromàtiques i medicinals, amb parades on es poden adquirir tota mena de productes elaborats amb herbes: romaní, tarongina, murta... I el tercer dissabte i diumenge de novembre, a Caimari, se celebra la Fira de l'Oliva, una oportunitat única per apropar-nos a la cultura de l'oli a Mallorca, conèixer com s’elabora i visitar l'antiga tafona.

Al llarg de tot l'any, sa Tafona de Caimari, a l'entrada del poble, ofereix degustació d'oli i venda de productes típics i, en temporada de recol·lecció, és pot veure tot el procés d'elaboració de l'oli.

Troba la teva destinació

Marratxí Santa Maria del Camí Alaró Consell Binissalem Lloseta Mancor de la Vall Sa Pobla Selva Campanet Alcúdia Inca Búger