Vés enrere Ses Salines

Ses Salines

 © Ajuntament de Ses Salines

Municipi costaner de la comarca de Migjorn, al sud est de l’illa. El terme municipal no és gaire extens, però inclou el nucli turístic de la Colònia de Sant Jordi, lloc d’estiueig molt popular. El poble de ses Salines és petit i tranquil, i els elements patrimonials que en destaquen són: l’església parroquial de Sant Bartomeu, d’estil neoclàssic; la torre de Can Barberà de l’any 1677, al costat de l’església; l’església Vella, de l’any 1644, i l’antic casal de Can Bonico, reconvertit en hotel boutique.

Al poble i a l’entorn s’han trobat moltes restes arqueològiques. Un dels elements patrimonials més importants és el jaciment arqueològic dels Antigors, als afores del poble. El poblat talaiòtic data de l’any 1000 aC i s’hi conserven restes tant de talaiots com de la murada que envoltava el poblat.

Al nucli turístic de la Colònia de Sant Jordi hi ha un port pesquer petit i una gran oferta d’hotels, bars i restaurants. Però el més destacat són les platges i cales d’arena de la zona, algunes de les més emblemàtiques de l’illa, com els extensos arenals de les platges des Dolç, es Coto i es Carbó.

Per als amants de la natura, a la Colònia de Sant Jordi hi ha el centre de visitants del Parc Nacional Maritimoterrestre de l’arxipèlag de Cabrera
i del port surten les barques per anar a Cabrera. Part de l’àrea de la Colònia també està inclosa en el Parc Natural Maritimoterrestre des Trenc-Salobrar de Campos, espai natural protegit de gran riquesa ecològica i paisatgística, que comprèn un nombre significatiu d’hàbitats diferents: sistemes dunars, boscos de pins i savines, zones humides, àrees de cultiu, salines i extenses praderies de posidònia o alga de vidriers (Posidonia oceanica), planta marina autòctona de la mar Mediterrània.

La sal és un producte molt representatiu de la zona. Les salines de la Colònia de Sant Jordi són de les més antigues de la Mediterrània, del segle iv aC. L’activitat salinera s’hi manté i, a final d’abril, se celebra la Fira de Sal i Salaons, una fira temàtica dedicada a la sal, on es pot comprar sal de la salinera i tota mena de  productes derivats, així com sal d’altres països, conserves en sal i espècies, etc. A més, es fan visites guiades a la salinera, mostra gastronòmica, d’artesania, música…

Troba la teva destinació

Llucmajor Campos Ses Salines Santanyí Felanitx