Vés enrere Valldemossa

Valldemossa

Vista de Valldemossa © Neus Broto
Valldemossa © Ajuntament de Valldemossa
Valldemossa © Ajuntament de Valldemossa
Port de Valldemossa © Tolo Balaguer
Port de Valldemossa
Camí de l'Arxiduc (Valldemossa) © Tolo Balaguer

Emmarcada per muntanyes altes amb nombroses possessions generoses en fonts, i escenari idíl·lic d’excursions amenes, la vall de Valldemossa, oberta cap a la mar a la cala de sa Marina —en altre temps lloc de desembarcament de corsaris barbarescs i avui port d’esbarjo—, ha estat des de la prehistòria més remota i com proven els rics jaciments arqueològics de la zona, un indret privilegiat de la costa nord mallorquina, l’assentament actual del qual es remunta a l’època de la dominació musulmana.

Aquest paisatge bucòlic, que encara ara suscita vocacions eremítiques, ha estat testimoni tant de les reflexions del filòsof Ramon Llull, que el 1275 fundà el Col·legi de Llengües Orientals a Miramar —on el 1485 s’instal·laria una de les primeres impremtes europees—, com de la infantesa de santa Catalina Tomàs, única santa mallorquina, la devoció a la qual es manifesta en les rajoles que presideixen les entrades de cadascuna de les cases valldemossines.

Però si hem de destacar un element de Valldemossa, és sens dubte la Cartoixa, mundialment famosa per haver allotjat l’hivern de 1838 Frederic Chopin i George Sand, l’estada dels quals es commemora amb els concerts que s’hi celebren el mes d’agost. Igual que el músic polonès, són innombrables els artistes que han cercat la inspiració a Valldemossa, com pot constatar-se en el Museu Municipal, on també es recorda la figura de l’arxiduc Lluís Salvador, que durant el segle XIX va habitar la possessió de s’Estaca, avui propietat de l’actor Michael Douglas. I és que, a Valldemossa, no hi ha res que deixi indiferent el visitant, des de l’arquitectura popular harmoniosa fins a la gastronomia exquisida, representada per les delicioses coques de patata.

Troba la teva destinació

Escorca Sadragonera Andratx Calvià Estellencs Puigpunyent Bunyola Valldemossa Esporles Banyalbufar Deià Sóller Fornalutx Pollença