El vi

 imatge vi

El cultiu de la vinya i l’elaboració de vi tenen una gran tradició a Mallorca. El clima mediterrani, les característiques de les terres i l’orografia variada de l’illa, entre altres particularitats, resulten excel·lents per a la vinya, i donen lloc a la producció de vins de gran qualitat.

A Mallorca hi ha dues denominacions d’origen i tres indicacions geogràfiques protegides: la DO Binissalem, la DO Pla i Llevant, Vi de la Terra Mallorca, Vi de la Terra Illes Balears i Vi de la Terra Serra de Tramuntana - Costa Nord. Els cellers elaboren vins negres, blancs i rosats, a partir de varietats autòctones, i la producció d’alguns d’aquests és ecològica.

ENOTURISME

Visitar els cellers, recórrer les vinyes i tastar els vins és la millor manera de conèixer la tradició vitivinícola, tan arrelada a l’illa, alhora que es gaudeix d’una experiència fantàstica. Una altra manera d’acostar-se a la cultura del vi és a través de les fires que se celebren al llarg de l’any, entre les quals destaquen: les Festes des Vermar a Binissalem, la Fira del Vi de Pollença o l’esdeveniment Wine Days Mallorca.

Visita un celler de vi

Edita