A bord d'un creuer

 © Tolo Balaguer

Arribes a bord d'un creuer?

Són molts els creuers que trien Mallorca com a escala en els recorreguts pel Mediterrani. La majoria arriben a Palma. Alguns, fins i tot, han establert el port base en aquesta ciutat, la qual cosa permet allargar l’estada a l’illa, abans o després del viatge. També, des que el port d’Alcúdia pot acollir creuers de grandària més reduïda, cada vegada són més els que s’aturen en aquesta localitat turística tan encantadora.

PORT DE PALMA

El port de Palma disposa de diferents molls comercials i dàrsenes esportives. La zona de trànsit de passatgers està dividida en estacions marítimes diverses, on atraquen els creuers que visiten l’illa. Es pot consultar la informació relativa a l’arribada i la sortida de creuers a www.portsdebalears.com.

QUÈ HI HA A PROP?

El centre de la ciutat es troba a uns 4 quilòmetres del port de passatgers. Per arribar-hi hi ha possibilitats diverses: 

Autobúslínia número 1

A peu/bicicleta: 45 minuts a peu al llarg d’un bonic passeig marítim. També es pot fer aquest trajecte amb bicicleta.

Bus turístic (City Sightseening): el bus turístic disposa d’una parada a l’estació marítima 2 i permet visitar la ciutat.

Taxis: davant l’estació marítima hi ha una parada de taxis. Ofereixen serveis ordinaris i excursions a mida.

Lloguer de cotxes: a l’estació marítima opera una companyia de cotxes de lloguer.

Prop del port també es troba el centre comercial Porto Pi.

Hi ha diverses platges d’arena a uns pocs quilòmetres de distància: Cala Major, ses Illetes o Can Pere Antoni.

PORT D’ALCÚDIA

El port d'Alcúdia està situat a la costa nord de Mallorca, a la badia del mateix nom. És un lloc d’estiueig popular per a la població mallorquina i una de les zones turístiques més concorregudes. L’estació marítima es troba prop del passeig principal que transcorre a llarg del moll i disposa de bars i restaurants. A prop trobam una platja llarga, d’arena fina. El centre històric d’Alcúdia es troba a uns 3 quilòmetres del port.