infomallorca

Allotjaments

Una infinitat de possibilitats 

Mallorca disposa d’una gamma d’allotjaments àmplia, variada i diversa quant a instal·lacions, tipologia, equipaments, categories, ubicació i serveis. Aquesta gran varietat d’opcions fa possible que puguis elegir l’allotjament en funció dels teus interessos, ja que alguns ofereixen serveis especialitzats i adaptats a cada tipus de visitant: famílies, adults, esportistes, congressistes, persones amb diversitat funcional, mil·lennials, senderistes...

Algunes de les cadenes hoteleres més prestigioses d’àmbit internacional començaren a Mallorca el camí empresarial. Gràcies al bagatge i a l'experiència en matèria turística, els nostres establiments d'allotjament estan en contínua innovació per continuar sent un referent turístic arreu del món.  

Hi ha una aposta clara pel creixement sostenible i la gestió dels residus de manera ecològica; molts, per exemple, instal·len aixetes per estalviar aigua i plaques solars per abastir els establiments d'energia neta.

HOTELS I APARTAMENTS

La majoria es troba en les zones turístiques costaneres, tant vora les platges d'arena més extenses com vora les cales més petites. Hi trobaràs una gran varietat de serveis i una gran oferta complementària. 

Hi ha diferents tipus d'establiments, grans hotels de cadenes hoteleres, hotels familiars més petits i exquisits hotels boutique.

Els apartaments turístics disposen, a més, de mobiliari, instal·lacions, serveis i equips per conservar, elaborar i consumir aliments i begudes. Alguns també ofereixen servei de menjador.  

Si ets més urbanita, Palma, la capital, s’ha convertit en una destinació cosmopolita amb un ventall ampli d'allotjaments turístics. Alguns d’ells es troben en palaus antics o edificis emblemàtics de la ciutat.

HOTELS RURALS I TURISME D’INTERIOR

Si vols fugir de les zones turístiques, pots allotjar-te en els hotels situats en els nuclis antics dels pobles de l'interior o deixar-te sorprendre per algun dels hotels situats en el medi rural, integrats a l'entorn, entre les muntanyes i el camp mallorquí. Així, aconseguiràs endinsar-te dins l'altra Mallorca, la Mallorca encara desconeguda amb els seus costums i la seva gent.  

AGROTURISMES

Finques agrícoles i cases senyorials han estat reformades amb molt d’afecte per acollir els visitants que cerquen unes vacances diferents. Aquest tipus d’allotjaments mantenen l’activitat agrària i estan impregnats del típic ambient mediterrani i familiar que es remunta al segle XVI. 

Tot i que són a fora vila, els agroturismes estan equipats amb les darreres tecnologies, com aire condicionat i calefacció, connexió a Internet, etc. L’oferta és molt gran i diversa i, segons categories i preus, trobaràs la qualitat que cerques. En alguns casos, les finques són molt exclusives, que es distingeixen no només per una capacitat restringida, sinó també per un servei al client exquisit. Principalment, aquest tipus d’establiments es troben a la serra de Tramuntana i al Pla de Mallorca, tot i així, podeu trobar finques rurals a poca distància de la costa.

REFUGIS, ALBERGS I ZONES D’ACAMPADA

Si vols gaudir d’un contacte més directe amb la natura, Mallorca disposa de refugis i zones d’acampada a finques públiques i a espais naturals protegits. Hi ha dues xarxes de refugis, una que depèn del Consell de Mallorca i, l’altra, del Govern de les Illes Balears, que gestiona l'Institut Balear de la Natura (IBANAT).

L’acampada lliure no està permesa. Només pots acampar en les zones habilitades i amb reserva prèvia. És molt important tenir present que només es pot encendre foc en els llocs i en els períodes de l’any autoritzats.

D’altra banda, els més joves, tenen la possibilitat d’allotjar-te en algun dels albergs, en habitacions de capacitat múltiple.

HOSTATGERIES: MONESTIRS, SANTUARIS i ERMITES

Si desitges tranquil·litat absoluta, una opció a tenir en compte, són els edificis religiosos que destinen algunes de les seves dependències per donar servei d'allotjament. Normalment es localitzen en enclavaments únics, molts a llocs elevats amb vistes panoràmiques extraordinàries. A més de gaudir d’una estada en un ambient impregnat de pau i d’espiritualitat, en trobar-te en contacte directe amb la naturalesa, tens la possibilitat de fer-hi excursions o de practicar-hi el senderisme per paratges de gran bellesa.

ESTADES TURÍSTIQUES A HABITATGES

Mallorca ofereix també la possibilitat d’allotjar-te en un habitatge de vacances com a alternativa a l’allotjament tradicional. Són habitatges d’ús residencial que es comercialitzen com a estades turístiques per períodes de curta durada: dies o setmanes o, com a màxim, un mes. Es troben repartits per tota la geografia insular: al camp, a la muntanya, a la costa, a pobles i a urbanitzacions. Poden ser tant habitatges unifamiliars aïllats com habitatges plurifamiliars. Per poder oferir aquest ús, han de complir la normativa establerta i obtenir un número de registre.

 © Tolo Balaguer

Hotels i apartaments turístics

En zones turístiques costaneres, tan vora les llargues platges d'arena com vora platges més petites anomenades cales.

 © Ajuntament de Sineu

Vacances basades en l'autenticitat

Agroturismes per conèixer la vida agrària.

 © Ajuntament d'Escorca

Tranquil·litat absoluta

Monestirs i santuaris. Ambients impregnats de pau i d'espiritualitat.

 © Ajuntament de Puigpunyent

Hotels rurals i d'interior

A l'interior de l'illa, finques en plena naturalesa  i cases senyorials en els petits pobles, te permetran un contacte més directe amb les gents i costums d'aquesta terra.