Amb avió

Mallorca, molt a prop de tu

La manera més còmoda i ràpida d’arribar a l’illa és amb avió, ja que l’Aeroport de Palma de Mallorca (PMI), conegut també com Aeroport Internacional de Son Sant Joan, és el tercer en importància del conjunt espanyol i és un dels aeroports amb major connectivitat aèria del Mediterrani. L’aeroport és la porta d’entrada de la majoria de visitants que rep Mallorca i està operatiu tot l’any, encara que la gran quantitat de vols es concentra a l’estiu, enllaça amb moltes destinacions  i hi operen més de setanta companyies aèries. Les capitals europees principals es troben a menys de 3 hores de vol, Madrid a 1 hora i Barcelona a 30 minuts, aproximadament.

QUÈ TROBAM A L'AEROPORT?

TERMINAL

L’aeroport s’estructura en una terminal única de passatgers i consta de tres altures. A la planta 0 hi ha les arribades, on trobam oficines diverses de lloguer de vehicles, l’Oficina de Turisme de Mallorca, els punts de trobada (meeting point) i l’Oficina d’Objectes Perduts, entre altres serveis.

A la planta 2 hi ha la zona de facturació (check-in), l’oficina de devolució de l’IVA per a persones no residents a la UE, a més d’altres serveis que podem trobar en la Guia de l’aeroport.

A la planta 4 es troben les sortides, el control de seguretat, la zona de botigues lliures d’impostos (duty free) i les portes d’embarcament.

PÀRQUING

Enfront de la terminal es troba el pàrquing general cobert. La quarta planta d’aquest pàrquing enllaça, mitjançant un túnel interior, directament amb la planta de sortides de la terminal. També hi ha un pàrquing de llarga estada, amb trasllat amb autobús gratuït a la terminal (4 minuts).

TRANSPORT DES DE L'AEROPORT

A la sortida de la zona d’arribades es troba la parada de taxis, el servei de transferiments (transfer) dels operadors turístics i les parades dels autobusos de línia que connecten amb la capital i Platja de Palma (bus EMT, línies A1 i A2) i amb diversos punts de l’illa (Aerotib, línies A11, A32, A42 i A51).

L’aeroport està situat a 8 quilòmetres del centre de la capital, Palma, i a pocs quilòmetres de les zones turístiques de Platja de Palma i s’Arenal.

PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA

L’aeroport disposa d’un servei d’assistència a persones amb mobilitat reduïda, tant a les sortides com a les arribades, que s’ha de sol·licitar a través d’Internet. Per garantir la prestació del servei, es recomana sol·licitar-lo amb un mínim de 48 hores d’antelació a la sortida del vol.

Totes les plantes del pàrquing general tenen places reservades per a persones amb mobilitat reduïda.