Destinacions d'interior

Ametllers florits © Tolo Balaguer
Santuari de Cura (Algaida) © Tolo Balaguer
Lloret de Vistalegre © Tolo Balaguer
Vilafranca de Bonany © Tolo Balaguer
Molí d'en Xina (Algaida) © Tolo Balaguer

Mallorca no és només una destinació de sol i platja. La visita a l’interior de l’illa suposa endinsar-se en la Mallorca més rural. És la destinació ideal per a aquelles persones que cerquen la calma i allunyar-se dels nuclis turístics més populars.

Als pobles, especialment en els més petits, la vida transcorre més a poc a poc i es respira un aire d’autenticitat. Coneix-ne el patrimoni: esglésies parroquials, ermites, convents, molins... passeja pels mercats setmanals o participa en les seves festivitats i celebracions, la manera perfecta d’impregnar-se de la Mallorca més tradicional. 

A més de pobles amb encant, nombrosos plans t’esperen, molts són apropiats per fer en família: senderisme i passejos en bicicleta; excursions a ermites i santuaris; visites a possessions, antigues cases pairals, o itineraris guiats a cellers, tafones, tallers artesans, etc. 

El paisatge de l’interior és variat. Combina alzinars, pinars i garrigues amb camps de conreu de secà: cereals, ametllers, garrovers, oliveres, vinyes… L’estampa dels ametllers en flor que s’esdevé a l’hivern, entre els mesos de gener i març, enamora tots els viatgers que recorren aquesta part de l’illa. Encara que el territori és majorment pla, també hi ha algunes elevacions i zones de muntanya.

Quant a l’allotjament, hi ha diferents opcions. Des d’hotels d’interior situats en els centres urbans dels pobles fins a hotels rurals i finques amb activitat agrària (agroturismes). Fins i tot alguns santuaris ofereixen allotjament per als que desitgin romandre en un entorn més espiritual.

L’oferta gastronòmica també és molt variada. En els pobles de l’interior abunden els restaurants de gastronomia local i els típics cellers, antics locals on s’elaborava i madurava el vi, i que es van transformar en restaurants de cuina tradicional.

Mallorca és molt  més que una destinació de platja. Explora’n l’interior i descobreix-ne l’essència; la Mallorca més autèntica.