Vela, Mallorca

Esports

Una Gran Varietat de Disciplines Esportives

Mallorca és un lloc idoni per practicar-hi qualsevol tipus d’esport. No es tracta només de l’estímul visual que proporciona el paisatge a l’hora de fer exercici, sinó d’un clima estable i agradable que poques vegades interfereix en els calendaris esportius. A més, l’illa compta amb unes instal·lacions esportives de primer ordre: l’estadi de futbol a Son Moix, el velòdrom Palma Arena, els diferents clubs nàutics, els camps de golf... Per tant, no és estrany que Mallorca sigui el bressol de molts esportistes d’elit: Rafa Nadal, Rudy Fernández, Miquel Ángel Nadal, Carlos Moyà, Jorge Lorenzo, Joan Llaneras... Tots donaren en aquesta terra les primeres passes.

Esser esportista actiu o bé espectador dels múltiples esdeveniments esportius que es duen a terme al llarg de l’any queda a l’elecció d’un mateix.

Mallorca gaudeix d’un reconeixement mundial gràcies a les competicions nàutiques que, estiu rere estiu, se celebren a les costes. Multitud de personalitats, així com la família reial espanyola, acudeixen i sovint participen activament en les regates que se celebren a l'illa durant tot l’any.

Bona part dels illencs té una forta afició pel món dels cavalls, un imaginari que ja forma part de la tradició mallorquina. Els dos hipòdroms, el de Son Pardo de Palma i el de Manacor, permeten observar, durant gairebé tots els caps de setmana de l’any, les carreres de trot. A més, durant els mesos d’estiu les carreres són nocturnes, un format molt més espectacular que permet als assistents sopar a l’aire lliure mentre observen l’espectacle.

Els més actius tenen també la possibilitat de practicar tot tipus d’esports, ja que, en tractar-se d’una illa, l’oferta esportiva abasta terra, mar i aire.

A Mallorca hi ha una gran tradició esportiva en una gran varietat de modalitats. Torneigs de vòlei platja amb jugadors de rellevància internacional, partits de futbol, tennis, vela, hoquei, ciclisme, atletisme, natació...

La bonança climatològica de l'hivern mallorquí es tradueix en el fet que de cada vegada són més els equips de ciclistes de diversos països que aposten per Mallorca com a destinació preferida per a la posada al punt dels corredors. Aquest perfil atreu també els amants del senderisme, el muntanyisme, la marxa nòrdica i els esports d’aventura, entre d’altres.

El golf també és un dels esports favorits de turistes i residents, tant és així que la creixent demanda d’aquest esport ha dotat l’illa de noves i millors instal·lacions en els darrers anys. Situats sempre en entorns de gran bellesa, els camps de golf mallorquins desperten fascinació entre tots els qui els proven, i per això la majoria repeteixen la visita almenys un cop l’any.

A l’illa també hi ha lloc per a esports minoritaris com l’ala delta, el paracaigudisme, l’escalada, el busseig, la pesca esportiva, el surf de vela, l’esquí aquàtic, l’automobilisme o les bitlles, entre d’altres, i el que és més important, un ampli assortiment de botigues específiques en les quals l’esportista pot equipar-se amb tot el necessari per a l’esport elegit.