Portocolom, Mallorca

Esports nàutics

La Primera en Esports de Vela

Mallorca i la nàutica són dos conceptes que caminen de la mà. Aquí el turista pot tenir relació amb la mar de la manera que vulgui, com a observador o com a protagonista.

En l'entorn mediterrani en el qual es troba Mallorca, la navegació és fàcil i segura durant gairebé tot l'any per l’excel·lent clima, sobretot entre els mesos que van de maig a octubre. A l'hivern, el bon temps també és el predominant, excepte durant els canvis d'estació, quan es produeixen vents de l'oest que provoquen temporals de certa consideració.

La temperatura ambiental i de l'aigua és càlida durant gairebé tot any, i oscil·la entre els 11 graus de mínima de mitjana al gener, als 27-28 graus de mitjana de temperatura màxima al mes d'agost.

Penya-segats i illots de llegenda

A més de gaudir de bon temps durant gairebé tot l'any, la Mallorca des del mar ofereix als visitants espectaculars penya-segats rectilinis, d'una bellesa esglaiadora, illots desèrtics i unes agrestes i solitàries cales. Es tracta d'enclavaments, coves i penya-segats als quals només es pot accedir, o gaudir de prop la seva imponent bellesa, des d'una embarcació. Contemplar la costa nord de Mallorca, la serra de Tramuntana, amb els impressionants penya-segats del cap de Fabioler, o accedir i recórrer l’illa de sa Dragonera són experiències úniques. Com la imponent vista des del mar del morro de Bordils, amb el fons del cim del puig Roig, o la del morro de la Vaca, un promontori impressionant per la bellesa i l’espectacular forma en la zona de sa Calobra i de la desembocadura del torrent de Pareis. Ambdues es troben a la zona nord de l’illa, d'Andratx a Pollença.

Competicions esportives

Mallorca compta amb una llarga i reconeguda tradició quant a la pràctica i a les competicions esportives de vela. Organitza grans esdeveniments competitius d'aquest esport nàutic des de fa anys, i compten amb una àmplia repercussió nacional i internacional.

Durant els mesos d’estiu els ports i clubs nàutics mallorquins es guarneixen per rebre les regates més prestigioses, ja siguin d’alt nivell tecnològic com el Trofeu SAR Princesa Sofía, la Copa del Rei de Vela, la regata Breitling, la Superyacht o la Palma Vela, entre d’altres, o les regates d’embarcacions tradicionals com és la regata Almirall Comte de Barcelona, realment espectacular atès que els vaixells d’època de tot el món hi assisteixen.

Els més coneguts són el Trofeu Princesa Sofia i la Copa del Rei de Vela. El primer és una de les competicions de major prestigi internacional, un esdeveniment esportiu de gran repercussió i cobertura en tots els mitjans de comunicació. Més de 300 periodistes acreditats es donen cita per a cobrir un esdeveniment d'interès mundial. Participen en aquest trofeu més de 3.000 amants de la mar i l'esport nàutic, en el qual competeixen gairebé mil embarcacions d'esbarjo. En la segona competició, la Copa del Rei, hi participen cada any membres de la família reial espanyola, i té lloc cada estiu des de fa més de vint anys. L’illa, per la llarga tradició en l'esport nàutic, compta amb un elevat prestigi com a centre turístic internacional.

Tots aquests esdeveniments constitueixen un espectacle digne de veure per la seva emoció i bellesa en l’entorn d’una de les badies més grans del món com és la badia de Palma.

La Casa Reial espanyola, que fixa a Mallorca la seva residència d’estiu, no dubta de presenciar i, fins i tot, de participar en aquestes regates que adornen el mar mallorquí amb embarcacions de tota mena. A més, no hem d’oblidar que aquestes aigües han forjat grans campions com Jordi Calafat, Marc Patiño o Pepote Ballester, entre d’altres. També comptam amb campions en piragüisme com els palistes del RCN Palma i el RCN Portopetro, que han revalidat diversos anys el campionat per equips.

Activitats nàutiques

Així, per als que no es conformen amb observar i prefereixen ser protagonistes, l’illa ofereix moltes de possibilitats per gaudir del mar: lloguer d’embarcacions tant de vela lleugera com de creuer), piragüisme, escoles de vela, busseig, pesca esportiva, submarinisme, esquí nàutic, surf de vela, etc. I tot això a disposició dels usuaris de la manera més senzilla i confortable.

Aquestes vacances actives en contacte amb l’aigua són una fórmula cada dia més sol·licitada pels postres visitants, i, per tant, cada dia més completa i sofisticada; atès que no hi ha res com unificar el bon clima mallorquí, la quietud de les seves aigües, el gaudi de la natura i la nàutica, amb la immillorable oferta turística i recreativa que acaba de perfeccionar el que són unes vacances inoblidables.

Icona de Filtres Filtres

Icona de Filtres

Ubicació

Serveis

Edita