Museus i monuments

Museus i monuments

 

L’illa de Mallorca compta amb una important oferta museística repartida per tot el territori. A través de les sales dels museus es pot conèixer la història d’aquesta terra i els antics costums que la gent ha transmès de generació en generació. També s’ofereixen propostes artístiques de tots els temps, des dels clàssics a les darreres avantguardes. una marca que tenen en comú aquests museus és on es troben ubicats, la majoria en edificis de gran valor històric i patrimonial.

Mallorca és rica en monuments que destaquen per la grandiositat i l’elegància. Alguns es troben a la capital, com els emblemàtics castell de Bellver i la catedral, encara que la Part Forana, nom amb el quals es coneix tot el territori que queda fora de la ciutat de Palma, alberga també magnífiques mostres arquitectòniques que formen part de la història d’aquesta illa.

Mallorca ha estat font d'inspiració per a molts artistes els noms dels quals figuren amb lletres d'or en la història de l'art del segle XX. Joaquín Sorolla, Santiago Rusiñol, Anglada Camarasa, Joaquín Mir i Joan Miró, entre d’altres, es deixaren seduir pel paisatge i la naturalesa d'aquesta illa i, sobretot, per la seva llum tan especial.
Aquesta circumstància ha contribuït al fet que Mallorca compti amb una abundant oferta de centres culturals i galeries d'art, cosa que es tradueix en una intensa activitat expositiva durant tot l'any. Amb propostes d'allò més heterogènies, des de les col·leccions de museus i grans mecenes a les joves promeses de l'art actual.

 © Tolo Balaguer

Visites PALMA: horaris i preus

Palma és una ciutat monumental que des dels seus orígens ha viscut de cara a la mar, i per ella han recalat diverses cultures.

Visites MALLORCA: horaris i preus

Jaciments arqueològics, esglésies, castells, santuaris, patis i jardins, entre molts d'altres, aguarden la teva visita

Icona de Llocs d'interés turístic Llocs d'interés turístic

Icona de Llocs d'interés turístic

Ubicació

Serveis

Accessibilitat

Edita