Guardar a favorits
Palma
Palma monumental
Palma desplega els seus encants tant de dia com de nit. La seva cara marítima traspua història a través d’edificis tan emblemàtics com l’Almudaina i la Seu, encara protegides per les muralles medievals.
CIUTAT DE MALLORCA
Palma és una ciutat monumental que des dels seus orígens ha viscut de cara al mar, i hi han passat diverses cultures que hi han deixat l’empremta, sobretot els àrabs ―que la varen anomenar Madina Mayurqa― i els cristians, que varen conquistar l’illa en 1229. El centre històric conserva un marcat traçat medieval, i la millor manera de recórrer-la és partint de la imponent catedral de Mallorca, coneguda popularment com La Seu, el millor mirador sobre la grandiosa badia de Palma.
Sota la vella muralla es troben ses Voltes, recinte militar transformat en espai escènic i expositiu, i el parc de la Mar, pulmó urbà molt concorregut per la gent local. Al costat del temple s’alça el Palau de la Almudaina, antic palau àrab, posteriorment cristianitzat i reformat, delimitat en la part marítima per la muralla que protegia la ciutat.
Als seus peus s’estenen els jardins de l’Hort del Rei, amb jocs d’aigua, bancs per gaudir de l’ambient i escultures d’artistes com Subirachs o Joan Miró. Aquests jardins connecten amb el cèntric passeig des Born, bulevard encapçalat per dos esfinxs de pedra i flanquejat per arbres, animada zona comercial que desemboca a l'avinguda de Jaume III, on es trobaran botigues de primeres marques de roba, complements i uns grans magatzems.
A la plaça de Weyler, ben propera, s’aixeca el Gran Hotel, una de les mostres més importants del Modernisme, convertit en espai expositiu. Al costat del Teatre Principal unes escales desemboquen a la plaça Major, àmplia plaça porticada on convergeixen carrers comercials com Sant Miquel, Sindicat i Colón. Aquest darrer connecta amb la plaça de Cort, cor administratiu de la ciutat, presidida per l’Ajuntament i la seu del Consell de Mallorca, bona mostra del neogòtic mallorquí. Als voltants es troba l’església de Sant Francesc —joia gòtica amb claustre on reposen les restes de l’erudit mallorquí Ramon Llull—, els Banys Àrabs, el Museu de Mallorca, el Parlament de les Illes Balears i el Palau March.
Convé perdre’s sense rumb fix pels carrers estrets i ombrívols d’aquesta zona de la ciutat, que obliguen a aixecar la vista per contemplar austers però imponents palaus, edificats per la vella noblesa i burgesia mallorquines. Si alguna cosa singularitza aquests edificis són els patis, espais interiors amb traços gòtics o renaixentistes, amb escalinates i finestrals, en els quals encara es respira un aire senyorial.
La cara marítima de la ciutat es pot recórrer a peu o amb bicicleta pel llarg passeig Marítim que condueix fins als barris mariners d’es Molinar i es Portitxol. Davant del Reial Club Nàutic de Palma s’alça la Llotja, edifici gòtic convertit en sala d’exposicions, envoltat d’una animada zona de bars i restaurants.
Consulta aquí la informació relacionada amb els horaris d'obertura i preus d'entrada de les principals visites d'interès.
LA CIUTAT DE LES DELÍCIES
Mercats, bars, forns i restaurants converteixen Palma en la ciutat de les delícies. La cuina tradicional, la internacional i l’avantguardista es nodreixen dels mercats urbans, on arriben cada dia productes frescos procedents de la terra i del mar de Mallorca.
Per conèixer una ciutat és imprescindible visitar-ne els mercats, espais de cultura gastronòmica per excel·lència. Els més emblemàtics són el mercat de l’Olivar i el de Santa Catalina. També constitueixen un bon lloc per prendre un aperitiu o menjar.
Palma és una ciutat rica en forns antics, alguns amb més de cent anys de tradició. Segueixen elaborant com abans panades (pastisset salat farcit), cocarrois (pastissets en forma de mitja lluna farcits de verdures: coliflor i bledes, panses i pinyons) i tot tipus de coques salades. A la secció dolça brilla amb llum pròpia l’ensaïmada, juntament amb la coca d’albercocs i els crespells, pastissets en forma de cor o d’estrella.
Els voltants de la Llotja constitueixen una de les zones amb major presència de restaurants i bars de copes. També el barri de Santa Catalina —antic nucli de pescadors— s’ha convertit en un lloc cosmopolita ple de petits locals de cuina avantguardista, exòtica i internacional. Els plats tradicionals es degusten sobretot en els cellers, antigues bodegues on es preparen receptes mallorquines com el tumbet —plat estival a base d’albergínia, patata i pebre vermell—, o les sopes, savi recurs per aprofitar el pa sec combinant amb verdures de temporada. Un dels plats més senzills i quotidians de Mallorca és el pa amb oli, pa untat amb tomàtiga, oli i sal, que s’acompanya amb formatges i embotits locals, olives trencades i un bon vi negre.
LA GRAN BADIA DE PALMA
La ciutat viu de cara a la mar, i els palmesans freqüenten les platges urbanes, dotades amb tota mena de serveis, envoltades d’una variada oferta de restaurants, bars i beach clubs. A les més allunyades del centre urbà es pot accedir amb autobús o en vehicle particular.
Política sobre galetes
Mallorca.es utilitza galetes pròpies i de tercers per a fins exclusivament interns i analítics. Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració, en la nostra Política de galetes.
Clicau Acceptar per acceptar totes les galetes i confirmar que heu llegit i acceptat la informació presentada. Si voleu modificar la configuració de les galetes i seleccionar quines voleu habilitar o configurar, premeu el botó Modificar configuració. Quan accepteu, no tornarem a mostrar-vos aquest missatge.
Segons la finalitat per a la qual es tractin les dades obtingudes a través de les cookies, la web pot utilitzar:
Galetes tècniques: Aquestes cookies són necessàries per facilitar la navegació correcta pel nostre lloc web i asseguren que el contingut es carrega eficaçment, així com també permeten identificar les sessions d'usuaris i accedir a parts restringides del portal.
Galetes d'anàlisi: Són aquelles que permeten el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web a què estan vinculades.