Platges de Mallorca

Platges

Tot tipus de platges al teu abast

L’illa de Mallorca és coneguda internacionalment pel seu clima càlid i per les seves meravelloses platges. Les quasi 300 platges que hi ha al voltant de tota l’illa, són una de les principals motivacions perquè turistes de tot el món decideixin venir a passar les seves vacances a Mallorca. D’arena blanca o de roca, d'aigües turqueses o cristal·lines, recòndites o populars. Totes les platges a Mallorca tenen el seu encant. Cadascú decideix quin tipus de platja li agrada més.

Segons l'interès que tingui el turista, pot ser que li interessi amagar-se en una de les meravelloses cales d'aigües transparents o, tal vegada, en una de les platges de Mallorca amb serveis com hamaques, para-sols i quiosquets.

Totes les zones de l’illa presenten alguna platja o cales amb encant. Podem trobar platges al nord de Mallorca, la majoria d’arena i pedra, d'aigua cristal·lina, lleugerament més fredes. A la zona de Llevant, hi trobam platges d’arena fina i blanca, amb aigües turqueses, algunes encara verges, a les quals s'hi accedeix a peu, travessant boscos o baixant per les roques.

A les zones més conegudes turísticament, hi ha platges amb múltiples serveis per als qui vénen a relaxar-se: para-sols, hamaques, quiosquets, velormars, etc. A més, s’hi poden fer activitats aquàtiques com el surf d’estel o muntar en una divertida banana inflable. Aquestes platges compten amb servei de vigilància i algunes, com la platja de Palma, la de Can Pere Antoni o la platja de son Maties, entre d’altres, disposen de rampes per a persones amb mobilitat reduïda i cadires adaptades perquè puguin gaudir d'un bany en aigües mallorquines.

La platja de Palma és una de les platges més conegudes de tota Mallorca. A poca distància del centre de Palma, aquesta és una de les platges més ben conservades i comunicades de l’illa. Gran part del turisme de Mallorca es dirigeix a zones de la platja de Palma (Can Pastilla, s'Arenal, Cala Estància). Si el que es busca és anar a platges més allunyades, cal dirigir-se a zones com Cales de Mallorca (Manacor), una zona formada per petites cales (una porció de mar que s'endinsa en la terra); Formentor, des d'on els dies molt clars es pot veure l’illa de Menorca. Totes reconegudes per la Unió Europea per ser platges boniques i segures. La zona de Magaluf, a Calvià, és la zona d'oci per excel·lència d'estiuejants britànics i té una àmplia oferta de restaurants, bars, hotels i discoteques.

Entre les nombroses platges que hi ha a Mallorca, no hi podia faltar la molt arrelada tradició de les platges naturistes. A l’illa n’hi podreu trobar diverses, algunes prop de Palma i d’altres una mica més allunyades. Es Trenc (Campos), la platja del Mago (Portals Vells), i algunes altres són llocs on el nudisme es pot practicar.

Un dels avantatges que ofereix el fet de ser una illa, que cal tenir en compte a l'hora d'anar a la platja a Mallorca, és que quan el vent bufa del nord, les platges de la vessant nord tindran un onatge fort, el que les fa ideals per practicar esports com el surf de vela o el surf; encara que cal tenir especial cura si se surt en caiac de mar. I el mateix passa quan el vent bufa del sud.

Abans de banyar-se és important comprovar l'estat de la mar, i seguir les indicacions de les banderes que es troben a la major part de platges de Mallorca, el color verd indica que no hi ha cap perill, el groc que s'ha de tenir precaució i el vermell, que en cap cas ens podem llençar a l'aigua, a causa del mal estat del mar.

Icona de Filtres Filtres

Icona de Filtres

Ubicació

Serveis

Accessibilitat

Edita