El temps

El temps

El clima a Mallorca

Mallorca presenta un clima típic mediterrani, amb temperatures càlides durant l’estiu i suaus a l’hivern. L'illa ofereix més de 300 dies de sol a l’any, per la qual cosa, qualsevol època és bona per visitar-la.

SEGONS L'ESTACIÓ DE L'ANY

A l’estiu, les temperatures diürnes superen de forma habitual els 30 °C, temporada de sol i platja. Les nits són caloroses i se superen, moltes vegades, els 20 ºC. Per aquest motiu, evita les activitats esportives intenses durant els mesos estivals i és recomanable dur-les a terme d'octubre a maig. 

Durant la primavera i la tardor, les temperatures diürnes solen ser agradables (15-18 ºC) i, fins i tot, pots gaudir d’alguns dies de platja ja que alguns dies es poden superar els 25 ºC. Aquesta època és ideal per recórrer l’illa, visitar els recursos turístics i practicar activitats esportives com ara ciclisme i senderisme. 

L'hivern és suau (8-12 ºC) i perfecte també per practicar esport i gaudir d’unes vacacions actives o també per descobrir la vertadera illa de la calma, ja que en aquesta estació l’afluència de turistes és menor.  

LA PLUJA

La pluja apareix de forma esporàdica, sol ser intensa i , normalment, de durada relativament curta. Els episodis de pluja tenen lloc principalment durant la tardor i l'hivern. 

LA TEMPERATURA DE L'AIGUA

La temperatura de l’aigua del mar oscil·la entre els 13 °C a l’hivern, els 15-18 °C a la primavera i pot superar els 20 °C a l’estiu.

Mín. temperatura

Màx. temperatura