Ferrocarril de Sóller: Tren i tramvia emblemàtics

Ferrocarril de Sóller, un tren amb història

Un tren centenari uneix Palma amb Sóller en un trajecte que discorr des del centre de la ciutat de Palma direcció nord i s'endinsa per camps de garrovers i ametlers fins a arribar a la part més espectacular del trajecte, els 13 túnels que travessen la serra de Tramuntana, patrimoni de la humanitat, un d'ells de gairebé 3 km de llarg. El tren arriba, entre bancals d'oliveres i cítrics, a la bella població de Sóller, coneguda com la vall daurada, pels camps de tarongers i llimoners que s'observen a la zona. 

L'estació a Sóller se situa en un edifici de l'any 1606. És l'edifici d'estació més antic del món i conté, a la planta baixa, una exposició d'obres originals de dos artistes universals, Miró i Picasso.

Es tracta d'una atracció turística molt freqüentada pels visitants a causa del seu traçat espectacular i perquè és un tren de 1912 que encara conserva el seu caràcter original. 

A Sóller, es pot agafar el tramvia, inaugurat a l'octubre de 1913 en un recorregut entre horts i jardins fins al port en vagons d'època, que conserven tot l'encant del temps passat. 

Més informació sobre horaris i preus aquí.