Escorca

Torrent de Pareis (Escorca) © Ajuntament d'Escorca
Torrent de Pareis (Escorca) © Tolo Balaguer
Escorca © Ajuntament d'Escorca
Ermita de sant Llorenç - Cala Tuent (Escorca) © Tolo Balaguer
Santuari de LLuc (Escorca) © Tolo Balaguer
Santuari de Lluc (Escorca) © Tolo Balaguer

El terme municipal d’Escorca està situat al cor de la serra de Tramuntana, declarada Paratge natural el 2007 i Patrimoni mundial de la Humanitat el 2011. Escorca és el municipi menys poblat, però més gran de la Serra.

Aquest terme conté belleses extraordinàries, entre les quals destaca Cala Tuent, la Calobra i la desembocadura immediata del torrent de Pareis.

El municipi compta amb cims importants com el Puig Major, el puig de Maçanella o el puig de ses Bassetes, entre d’altres.

Escorca acull el viatger que vol gaudir del paisatge, de la cultura i de la gastronomia. Les particularitats d’aquest municipi han propiciat que l’oferta d’allotjament estigui formada, principalment, per refugis de muntanya. A més, el terme compta amb el santuari de Lluc, el lloc de pelegrinatge per excel·lència de l’illa, on hi ha la Verge de Lluc, patrona de Mallorca.

Els cims, els torrents i les valls fan d’Escorca l’escenari perfecte per practicar nombrosos esports de naturalesa, entre els quals destaquen la bicicleta de muntanya, l’escalada, el descens de torrents o l’espeleologia.

Troba la teva destinació

Escorca Sadragonera Andratx Calvià Estellencs Puigpunyent Bunyola Valldemossa Esporles Banyalbufar Deià Sóller Fornalutx Pollença