Vés enrere Estellencs

Estellencs

Vista panoràmica © Ajuntament d'Estellencs
Litoral © Ajuntament Estellencs
Cala Estellencs © Ajuntament Estellencs
Terrassa bar sa Punteta © Ajuntament Estellencs
Restaurant es Grau © Ajuntament Estellencs
Pizzeria Giardini © Ajuntament Estellencs

Balcó sobre el mar

Situat al vessant marítim de la serra de Tramuntana, Estellencs és el municipi amb el menor índex de població de l’illa, xifra que s’incrementa en els mesos d’estiu. La ubicació privilegiada del poble brinda un paisatge de penya-segats, bancals escalonats amb cultius i oliveres centenàries.

Des d’Andratx, direcció nord per la costa, per una carretera de muntanya estreta i vistes al mar, trobam aquest fotogènic poblet de muntanya. Pel camí, el mirador de Ricardo Roca ofereix una panoràmica espectacular sobre els penya-segats. Al costat del mirador hi ha un bar restaurant.

Passejar per carrers empedrats que s’adapten a la topografia del lloc és un dels grans atractius del poble. Hi destaquen l’església parroquial de Sant Joan Baptista (XVII); la torre de Tem Alemany, torre de defensa del segle XVI, i els rentadors públics, amb un sistema de distribució d’aigua que data del període de la dominació àrab.

El municipi disposa de nombroses opcions de senderisme. Un tram de la ruta GR 221 de la pedra en sec va des d’Estellencs fins a Esporles i a la finca pública de Planícia també hi ha itineraris diversos.

Cala Estellencs, a dos quilòmetres del poble, és una petita cala de còdols apta per al bany, amb alguns antics escars, refugis per a les embarcacions tradicionals dels pescadors.

A la primavera, el primer diumenge de maig, se celebra la Fira del Vi i del Formatge amb degustacions de producte local i productes d’artesania.

Troba la teva destinació

Escorca Sadragonera Andratx Calvià Estellencs Puigpunyent Bunyola Valldemossa Esporles Banyalbufar Deià Sóller Fornalutx Pollença