Vés enrere Pollença

Pollença

Calvari (Pollença) © Ajuntament de Pollença
Pollença © Ajuntament de Pollença
Far de Formentor (Pollença) © Ajuntament de Pollença
Talaia Albercutx (Pollença) © Tolo Balaguer
Cala sant Vicenç (Pollença)
Badia de Pollença © Ajuntament de Pollença

Pollença, Port de Pollença, Cala Sant Vicenç i Formentor constitueixen una de les zones més belles de la nostra illa i, sense cap dubte, un indret molt atractiu per visitar en qualsevol època de l’any. 

Pollença té una badia d’aigües tranquil·les, amb platges còmodes, i també petites cales d’aigües calmes i transparents com cala Bóquer, cala Figuera o cala Murta. Així mateix, també té petits pujols com el del Calvari, el de Santuïri, el puig de Maria o el d’Almadrava i muntanyes d’altura considerable, com el Tomir, el puig Gros de Ternelles o el puig de Ca, entre els quals podem trobar racons paradisíacs com Cala Sant Vicenç i Formentor. 

Però el sol i la platja no en són els únics al·licients. El terme municipal compta amb una gran diversitat d’hàbitats litorals de diferents tipologies —arenosos, pedregosos, de penya-segats, illots costaners, zones humides (l’Albufereta i la Gola), sistemes agrícoles (cereals, olivars...), pastures naturals, garriga, pinars, alzinars i zones d’alta muntanya—, que proporcionen una diversitat elevada de comunitats vegetals que afavoreixen la presència d’una nombrosa varietat d’espècies d’ocells. Si a tot això, hi sumam que el terme està estratègicament situat al bell mig de les principals rutes migratòries, el resultat és que és un dels millors indrets de les Illes Balears per acollir una fauna ornitològica excel·lent. 

Les rutes de senderisme i de cicloturisme a Pollença són una part important de la visita. 

La vila de Pollença també ofereix un atractiu especial, que es pot descobrir fent un recorregut pel nucli urbà: la tradició, la història, l’arquitectura i la cultura són alguns dels ingredients bàsics que ofereix al visitant. Llocs emblemàtics com el Calvari o el Pont Romà, les interessants col·leccions del Museu, el Festival de Pollença o nombroses exposicions d’art… omplen d’atractiu la visita al nucli de Pollença.

Formentor ha estat escenari d’inspiració d’artistes, amb el mirador del Colomer, la platja de Formentor i, per descomptat, el far, situat al cap de Formentor. Aquesta península està constituïda pels darrers contraforts de la serra de Tramuntana i ofereix cales i racons de gran bellesa.

Troba la teva destinació

Escorca Sadragonera Andratx Calvià Estellencs Puigpunyent Bunyola Valldemossa Esporles Banyalbufar Deià Sóller Fornalutx Pollença