Zurück Corpus Christi

Corpus Christi

Palma: es celebra una missa en la qual es fa memòria de la presència del Crist ressuscitat en el pa i el vi consagrats en la celebració.

Es dur a terme la processó pels principals carrers del centre acompanyada de la Banda de Música, Cavallets, Cossiers i Tamborers de la Sala. Es celebra el "Festival de Música del Corpus" amb una gran varietat musical: popular espanyola, música parisenca i de compositors de l'època clàssica als diferents patis de la ciutat així com visites guiades.

Com a curiositat destaquen les catifes de flors del portal principal de la Catedral i de la plaça de Cort, que han estat realitzades per voluntaris de tallers de centres culturals de Palma.

Pollença: es tracta de dues al·lotes vestides de blanc dins el cos de dues àguiles de cartó i enjoiades d'or que ha posat el poble, duen una corona pel cap i unes castanyetes especials que només hi ha a Pollença. Surten el dia del Corpus formant una processó i fent un ball molt simple i simètric, acompanyades per Sant Joan Pelós, un jove que representa el sant, amb un anyell en un braç i a l'altre una creu. Després fan les taules, és a dir, van de casa a casa, on van trobant taula parada de dolç i altres coses.