Zurück Ruta Artá-Lluc

GR222

Ruta Artá-Lluc

Schwierigkeit: Mittel
Distanz: 50,9 km
Höhenunterschied: 578 m

La Ruta Artà - Lluc GR 222 proposa enllaçar les serres de Llevant i el parc natural amb la zona central de la serra de Tramuntana, declarada patrimoni de la humanitat. L’itinerari ofereix al senderista una gran varietat de paisatges, alguns d’ells de gran singularitat com el litoral gairebé verge de la península de Llevant, les zones dunars de la badia d’Alcúdia, les garrigues atapeïdes de Santa Margalida, els espais agrícoles del pla de Mallorca o els costers marjats de les muntanyes de Caimari.

El traçat de la ruta Artà - Lluc GR 222, apte per a tothom, discorre primer per les muntanyes d’Artà, amb pendents suaus i amb el punt més alt en el campament des Soldats a 383 metres. Més enllà i després de vorejar la zona costera, s’endinsa en el Pla de Mallorca i sense desnivells considerables arriba al peu de la serra de Tramuntana, on salva el coll de sa Batalla de 578 metres, darrer estrep significatiu del recorregut.

Al llarg del recorregut el senderista descobrirà, a més d’un valuós entorn natural, parets de pedra en sec, molins, fonts, sínies i un important patrimoni arquitectònic, etnològic i històric, amb indrets destacats com la torre de cala Matsocs, el castell de Capdepera, la ermita de Betlem i el santuari de Lluc, punt final del recorregut.

 

La Ruta Artà–Lluc GR 222 té actualment 50,9 quilòmetres oberts i senyalitzats, dels quals 44 corresponen a l’itinerari principal i 6,9 formen part d’una variant.

El senderista pot fer part de l’etapa 1, entre el coll des Racó i cala Estreta; l’etapa 2, entre la platja de s’Arenalet d’Albarca i la urbanització de Betlem; el tram de l’etapa 3 que discorre entre la Colònia de Sant Pere i les cases de Son Serra de Marina; els trams de l'etapa 5 entre Inca i Caimari i entre Caimari i el monestir de Lluc; i finalment la variant entre Son Serra de Marina i Can Picafort.

Quan la Ruta Artà - Lluc GR 222 estigui finalitzada tindrà 134 quilòmetres transitables, distribuïts en cinc etapes i cinc variants.

Podeu consultar el Mapa de Mallorca d'itineraris senderistes per conèixer les etapes i variants obertes de la Ruta Artà-Lluc.

 

Trams en projecte i no senyalitzats

El Consell de Mallorca no es fa responsable de les possibles limitacions de pas o altres problemes que puguin sorgir en els trams que es troben en projecte i no estan senyalitzats.

Tampoc no es fa responsable de la informació que puguin donar altres guies, publicacions o pàgines web.

Sie können mehr als eine Zuflucht in der Liste auswählen. Über die Schaltfläche "Reserve auswählen" unten können Sie die Reservierung vornehmen.

Wetter

Max. temperatur

Mindesttemperatur

Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient
C/ del General Riera, 111, 07010 Palma
(+34) 971 213 960

Kontakt

Unitat de Pedra en Sec i Senderisme

Adresse:

C/ del General Riera, 111, 07010 Palma

Telefon:

(+34) 971 173 650

Email:

pedraensecsenderisme@conselldemallorca.net

Soziale Netzwerke:

Orte in der Nähe

Wählen Sie aus, welche Optionen auf der Karte angezeigt werden sollen:

bearbeiten