Zurück Banyalbufar

Banyalbufar

 © Tolo Balaguer
 © Tolo Balaguer
 © Tolo Balaguer
 © Tolo Balaguer

Amb la serra de Tramuntana i el Mediterrani de fons trobam Banyalbufar, amb carrers i llocs plens d’història i autèntica cultura mallorquina. Bany-al-Bahar (construït vora la mar) era el nom d’aquesta població en àrab, cultura de la qual es conserven molts elements patrimonials, com les marjades fetes amb la tècnica de pedra en sec, el sistema hidràulic i de regadiu… entre d’altres.

Banyalbufar té unes vistes impressionants que es poden gaudir des de la majoria d’indrets del municipi. Així mateix, destaquen el centre històric de Banyalbufar, els carrers, les cales arran del municipi, les rutes de senderisme i, per descomptat, la gastronomia.

El vi més famós del municipi és la malvasia, una varietat molt reconeguda, en la recuperació de la qual els viticultors han treballat molt, ja que, a final del segle XIX, la fil·loxera arribà a Banyalbufar i arrasà les vinyes. La tomàtiga de ramellet també és un producte important dins la gastronomia banyalbufarina.

El senderisme és una activitat molt popular al municipi i hi ha rutes ben assenyalades i de dificultat mitjana baixa. Una de les més populars és la coneguda com la Volta des General que va de Banyalbufar al Port des Canonge, un recorregut de dificultat baixa, apte per a les famílies, a vorera de mar tot el camí. Al punt d’arribada, el Port des Canonge, es pot gaudir de cales petites i restaurants.

Tant a Banyalbufar com al Port des Canonge es pot triar entre una gran diversitat de bars, cafeteries i restaurants, i també es poden visitar botigues amb productes locals i cellers que disposen de visites per al públic.

Troba la teva destinació

Escorca Sadragonera Andratx Calvià Estellencs Puigpunyent Bunyola Valldemossa Esporles Banyalbufar Deià Sóller Fornalutx Pollença