Back Fira de s'Oliva

Fira de s'Oliva

L'olivera, un dels arbres més característics del Mediterrani, forma part del paisatge de Mallorca. A la localitat de Caimari, la producció d'oli és una de les activitats més tradicionals i arrelades del poble, per tant, no és d'estranyar que durant el tercer dissabte i diumenge del mes de novembre hi tengui lloc la Fira de s'Oliva, fira temàtica dedicada a aquest producte estrella. Val a dir que és una de les fires anuals més exitoses de Mallorca. D'una banda, perquè gira al voltant d'un dels productes típics de la gastronomia illenca, l'oli, i de l'altra, perquè les temperatures suaus de la tardor i la relaxació que comporta l'acabament de la temporada turística permeten a residents i visitants gaudir amb tranquil·litat de les tradicions i dels productes de la terra.

Durant la Fira de s'Oliva, el centre de Caimari s'omple de paradetes d'exposició i de venda de tota mena de productes autòctons i d'artesania, especialment totes aquelles elaboracions relacionades amb la protagonista de la fira. Així, es poden trobar olives pansides, negres, trencades; pa i coques que contenen olives; tota classe d'oli d'oliva local, com oli d'altres indrets de Mallorca que també disposen de la denominació d'origen protegida «Oli de Mallorca»; i, com no podia ser d'una altra manera, artesania amb fusta d'olivera. Així mateix, altres productes locals i tradicionals, com la mel, les ametlles, els embotits o els envinagrats, atreuen l’interès i els paladars dels visitants.

A més, al llarg de la fira es pot visitar l'antiga tafona de cas Manescal, una gran oportunitat per conèixer de prop el mètode tradicional emprat per a l'extracció i elaboració de l'oli.

Un programa d'actes ampli i innovador acompanya tota la fira.