Atrás Ruta de Pedra en Sec

GR221

Ruta de Pedra en Sec

Dificultad: Alta
Distancia: 171,7 km
Desnivel: 1111 m

La Ruta de Pedra en Sec GR 221 us ofereix 171,7 quilòmetres oberts i senyalitzats, dels quals 91,7 corresponen a l'itinerari principal, que permeten el tram entre Estellencs i Esporles, i enllaçar Deià amb el port de Pollença. Els altres 80 quilòmetres formen part de les variants de s'Arracó al coll de sa Gramola, Es Capdellà a Estellencs, Calvià a Puigpunyent, Tossals Verds a Orient, Raixa, Binibassí a cala Tuent, pas Llis i Puig de Maria.
Podeu consultar el Mapa de Mallorca d'itineraris senderistes per conèixer les etapes i variants obertes de la Ruta de Pedra en Sec.

 

La Ruta de Pedra en Sec GR 221 proposa descobrir els paisatges construïts amb pedra en sec de la serra de Tramuntana, avui declarada Patrimoni Mundial per la Unesco en la categoria de paisatge cultural. Així mateix, fa possible visitar interessants vestigis històrics, trobar els mites i les llegendes, conèixer les tradicions, l’arquitectura, els costums, la gastronomia i l’artesania d’aquest indret privilegiat de la geografia illenca.

L'itinerari senderista s’apropa sovint a la costa i en alguns indrets als cims més elevats de la serralada, i és el punt més alt del recorregut el coll de ses Cases de sa Neu amb poc més de mil dos-cents metres d’altura. Aquesta combinació i la diversitat de vegetació, amb alzinars ombrívols, garrigues i màquies típicament mediterrànies, contribueixen a incrementar l’interès paisatgístic del sender.

La Ruta de Pedra en Sec GR 221 té com a suport principal la xarxa d’antics camins restaurada pel Consell de Mallorca. Així mateix, la climatologia de l’illa la fa practicable gairebé tot l’any.

 

ATENCIÓ!

L'ETAPA 7 SON AMER-PONT ROMÀ ESTÀ TANCADA PROVISIONALMENT A L'ALTURA DEL TORRENT DE LA VALL D'EN MARC A CAUSA DEL MAL ESTAT DEL CAMI.

 

Trams en projecte i no senyalitzats

El Consell de Mallorca no es fa responsable de les possibles limitacions de pas o altres problemes que puguin sorgir en els trams que es troben en projecte i no estan senyalitzats.

Tampoc no es fa responsable de la informació que puguin donar altres guies, publicacions o pàgines web.

Puedes seleccionar más de un refugio en el listado, desde el botón “reservar seleccionados” de la parte inferior, podrás realizar la reserva.

El tiempo

Máx. temperatura

Mín. temperatura

Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient
C/ del General Riera, 111, 07010 Palma
(+34) 971 213 960

Contacto

Dirección:

C/ del General Riera, 111, 07010 Palma

Teléfono:

(+34) 971 173 650

Correo electrónico:

pedraensecsenderisme@conselldemallorca.net

Redes sociales:

Lugares cercanos

Elige qué opciones mostrar en el mapa:

Editar

Vídeo

Descobreix un territori únic

La Ruta de Piedra Seca GR 221 

La Ruta de Piedra Seca GR 221 propone descubrir los paisajes de piedra seca de la Serra de Tramuntana, hoy declarada Patrimonio Mundial de la UNESCO en la categoría de paisaje cultural. Asimismo, permite visitar interesantes vestigios históricos, encontrarse con mitos y leyendas, y conocer las tradiciones, la arquitectura, las costumbres, la gastronomía y la artesanía de este lugar privilegiado de la geografía isleña.