Retour Ermites del Llevant

M3

Ermites del Llevant

Difficulté: Élevé
Distance: 130 km
Dénivelé: 1772 m

Permet accedir a dos miradors molt diferents de la zona, l’ermita de Betlem i el puig de Sant Salvador, passant per Son Servera, Artà, Manacor, Felanitx, es Carritxó, s’Horta i Porto Cristo.

Es parteix de cala Millor (rodona entre avinguda sa Coma i camí de Son Moro) pel camí de Son Moro fins a la carretera Ma-4023. Continua fins a la rodona on es creua la carretera anterior amb la Ma-4026. Des d’aquí en lloc d’entrar en el poble de Son Servera continua pel camí que discorre paral·lel a la carretera Ma-4023 i després segueix per les carreteres Ma-4034, Ma-4033, Ma-4040 i Ma-4041 fins el poble d’Artà.

Entra al nucli antic pel carrers de Son Servera, de s’Abeurador, Josep Sanxo de la Jordana i Pou Nou fins a agafar la carretera Ma-3333. Per aquesta carretera es fa l’anada i la tornada a l’ermita de Betlem, superant el coll des Pescadors en dues ocasions.

Novament en el poble d’Artà el creua pels carrers Pou Nou, sa Clota, Coll del Grec, Rafel Blanes, en Pitxol, el Figueral i carrer de Santa Margalida. Surt per la carretera Ma-12 i agafa el desviament del camí de Carrossa o de Ses Fulles (Ma-3334).

Es segueix aquest camí, que en el terme de Sant Llorenç és denominat camí d’Infern, fins a desembocar a la carretera de Calicant Ma-3323 i a la carretera Ma-3322 per la qual s’arriba a la ciutat de Manacor. Es travessa la ciutat per l’avinguda Mossèn Alcover i el carrer de Miquel Amer.

S’abandona Manacor pel camí de Son Fangos pel qual s’arriba a la carretera Ma-5110 i posteriorment a Felanitx. D’aquest poble es prenen la carretera de Portocolom Ma-4010 i la carretera Ma-4011 per fer la pujada de Sant Salvador.

Es retorna a Felanitx per la mateixa ruta i es travessa el poble fins arribar a la carretera Ma-14. Es segueix la mateixa fins el desviament de es Carritxó i la carretera Ma-4016 fins a s’Horta. Es segueix de manera paral·lela a la línia de costa per les carreteres Ma-4012 i Ma-4014 fins al nucli costaner de Porto Cristo.

Es continua per la carretera Ma-4023 i el recorregut finalitza a l’avinguda de ses Palmeres de sa Coma on arriba per la carretera Ma-4021 i l’avinguda de ses Savines.

Vous pouvez sélectionner plus d'un refuge dans la liste, à partir du bouton "réserver sélectionné" en bas, vous pouvez faire la réservation.

La météo

Température max.

Température min.

Lieux à proximité

Choisissez les options à afficher sur la carte:

Modifier