Retour Ermites del Pla

P3

Ermites del Pla

Difficulté: Élevé
Distance: 135,5 km
Dénivelé: 1621 m

La ruta permet pujar a tres dels puigs més representatius de la zona (Cura, Monti-sion i Bonany) i passa pels pobles d’Algaida, Llucmajor, Porreres, Vilafranca, Petra, Sineu, Lloret, Sencelles i Santa Eugènia.

Es parteix de la Platja de Palma pel camí de les Meravelles fins al nucli d’es Pil·larí. Continua per la Ma-6012 (camí de Son Fangos) i es dirigeix a s’Aranjassa. Gira pel camí del Tast cap al poble de Sant Jordi. Travessa el poble en direcció al camí de Son Binissalom, la carretera Ma-5013 (camí de sa Síquia) i la carretera de Manacor (Ma-15).

Puja per la via de servei de la Ma-15 i el camí de Cas Brau fins al poble d’Algaida. Pel camí de Castellitx arriba al poble de Randa i puja al santuari de Cura per la carretera Ma-5018. El descens es fa en direcció a Llucmajor pel camí vell de Gràcia.

Continua per la carretera Llucmajor-Porreres Ma-5020 i es fa la pujada a Monti-sion abans d’arribar al poble de Porreres. Per les carreteres Ma-5101 i Ma-5111 es continua fins a Vilafranca. Es surt del poble per la carretera Ma-15 A i es pren el camí de Son Elsebits i la carretera Ma-3310 per anar cap a Petra.

Poc abans d’arribar al poble, es desvia pel camí del molí d’en Valero i ascendeix a l’ermita de Bonany. En el descens abans d’arribar al poble es desvia cap el nord pel camí de Son Amar,  fins a la carretera de Sineu Ma-3300.

Per aquesta carretera arriba a Sineu per prendre després cap a Lloret per la carretera Ma-3130. Continua cap a Ruberts pels camins de Cas Moro Tabac i de Ruberts. Segueix cap a Sencelles per la carretera Ma-3140 passant pel llogaret de Cascanar.

Després es dirigeix a Santa Eugènia per la carretera Ma-3110 i el camí de Morelló. Surt de Santa Eugènia pel camí de ses Olleries i connecta amb la carretera vella de Sineu Ma-3011 per la qual arriba fins al nucli de s’Hostalot.

D’aquest nucli es dirigeix al sud pel camí de Cal Correu, fins a la carretera de Manacor Ma-15 per la qual arriba a sa Casa Blanca. D’aquest nucli es dirigeix a Sant Jordi pel camí del mateix nom i després a s’Aranjassa. Es retorna a la Platja de Palma per la carretera Ma-6011, la carretera Ma-6012 (camí de Son Fangos), es Pil·larí i el camí de ses Meravelles.

Vous pouvez sélectionner plus d'un refuge dans la liste, à partir du bouton "réserver sélectionné" en bas, vous pouvez faire la réservation.

La météo

Température max.

Température min.

Lieux à proximité

Choisissez les options à afficher sur la carte:

Modifier