Retour Carnaval

Festes de Carnaval

El carnestoltes a Mallorca també és conegut com els darrers dies, en referència als darrers dies en que es pot menjar carn seguint els preceptes de la religió catòlica, abans de l'inici de la quaresma. La festa comença el Dijous Jarder, i s'allarga fins el cap de setmana, quan tenen lloc les desfilades amb comparses de persones disfressades, que s'anomenen Rues. Aquest cap de setmana és habitual que la gent surti els vespres disfressada. Per acabar amb bon humor, a alguns llocs es celebra l'enterrament de la sardina, una multitud de gent disfressada de dol representen l'enterrament d'una sardina.

Palma – Platja de Palma

  • Sa Rua Platja de Palma: Dissabte se celebra la desfilada de carrosses que comença al carrer Costa i Llobera de Son Verí -Llucmajor- i arriba fins a la plaça de les Meravelles de s'Arenal, on en acabar la desfilada té lloc el final de festa del carnaval i el lliurament de premis.
  • Sa Rueta de Palma: Diumenge abans de carnaval, es duu a terme la desfilada infantil des de La Rambla, segueix per c/ de la Riera, Plaça Mercat, c/ Unió, av. Jaume III i acaba a la Plaça Joan Carles I.
  • Sa Rua de Palma: Diumenge se celebra la tradicional desfilada de carrosses i comparses – sa rua –, que comença a la Rambla i segueix per c/ de la Riera, c/ de la Unió, pl. del Rei Joan Carles I i Av. de Jaume III.