Retour Joieria i perles

Joieria i perles

Les joieries mallorquines són cèlebres perquè, al darrere de cada peça, hi ha una feina professional que es realitza en el taller, en les fires i en l'obstinació per treure el millor de cada peça per a oferir allò que se cerca. Les perles artificials han donat renom internacional a Mallorca i són part de l'entramat en què la creació dóna vida a la forma i distinció al color, de la mà de la paciència, la delicadesa, el disseny i el plaer de les coses ben fetes.

La primera fàbrica de perles artificials va ser fundada l'any 1897 a Manacor, Mallorca, per l'industrial alemany Eduard Frederic Hug Heusch. Una perla perfecta no es crea per casualitat. Anys d'investigació i desenvolupament i moltes hores d'artesania manual són el que més ha contribuït a la reputació internacional de les perles insulars. Les perles es poden comprar a les joieries escampades per Mallorca. Col·leccions originals i fresques cobreixen tota l'oferta, que va des del clàssic collaret de perles fins als articles juvenils o complements per a qui desitja personalitzar l’elegància. El catàleg de joies i perles mallorquines té uns 10.000 diferents models de perles i altres joies, però les perles continuen mantenint l'estil i l'elegància que sempre les ha caracteritzat.

La joieria mallorquina compta amb una àmplia gamma de botigues i tallers on es poden adquirir peces d’or i plata característiques del lloc, com el típic cordó mallorquí, una cadena gruixuda del dit metall que té forma retorçada, de la qual penja la creu mallorquina, una creu grega dintre d'un rombe. El cordó mallorquí amb la creu pot comprar-se en forma de collaret o de polsera. Un altre tipus de polseres típiques mallorquines són els braçalets, coneguts com setmanari, ja que és tradició que les padrines regalin a les filloles set braçalets, un per cada dia de la setmana. Aquests braçalets són molt senzills, i aquí tenen la seva bellesa, en la simplicitat de la circumferència d'or o plata. Per a fer un cop d'ull a la joieria tradicional mallorquina, n'hi ha prou de fer una passejada per les botigues situades en l'històric barri jueu de Palma, que, en el passat, vivia de la fabricació i el comerç de joies. Algunes d'aquestes joieries de Palma sobrepassen el segle d'antiguitat i, a més de ser proveïdores de les marques més prestigioses, s'han fet cèlebres pel disseny i per mantenir l'essència del negoci familiar.

Modifier