Retour Parc Natural de sa Dragonera

Parc Natural de sa Dragonera

Parc natural de sa Dragonera, Foto © Tolo Balaguer

Al sud-oest de Mallorca, just davant la localitat turística de Sant Elm, es troba l'illa de sa Dragonera. L'illa és una prolongació de la serra de Tramuntana, separada de Mallorca pel canal des Freu, d'uns 800 m d'amplària. El paisatge és espectacular, muntanyenc i escarpat, amb penya-segats impressionants que miren la mar. La longitud de l'illa és d'aproximadament 4 km i l'amplària màxima és d'1 km. En el punt més alt, na Pòpia (353 m), es va construir el primer far de Balears el 1850. La panoràmica des d'allà no deixa indiferent ningú.

Sa Dragonera es va convertir en un símbol de la lluita per la conservació de la natura a Mallorca. En la dècada dels 70, la pressió popular va paralitzar un projecte immobiliari que pretenia urbanitzar l'illa i se'n va aconseguir la protecció. El 1995 es declarà parc natural i, des del 2006, forma part de Natura 2000 de la Unió Europea. El parc natural comprèn també altres illots pròxims i una reserva marina àmplia.

La silueta de sa Dragonera recorda un drac dormit i està habitada per una gran quantitat de sargantanes, la subespècie endèmica Podarcis lilfordi ssp. giglioli. Altres espècies endèmiques presents a l'illa són el virot petit (Puffinus mauretanicus) i el busqueret coallarg (Sylvia balearica). També hi destaca la presència de la gavina roja (Larus audouinii) i la del falcó marí (Falco eleonorae), amb la major població de falcons marins de Balears. Quant a la flora, la diversitat és molt elevada, amb més de 360 espècies diferents. Les zones boscoses són escasses i la comunitat vegetal que predomina és la garriga d'ullastre (Olea europaea var. sylvestris) amb l'olivella (Cneorum tricoccon).

A sa Dragonera es pot arribar amb embarcació, a través d'empreses que fan el trajecte i organitzen excursions. La durada del trajecte és d'uns vint minuts i el punt d'entrada al parc és el mollet des Lledó, on es troba el centre de recepció. En el centre de recepció des Lledó es proporciona informació sobre el parc, a més de servir de punt de partida dels quatre itineraris que recorren l'illa. A la cala des Lledó es poden banyar, però convé dur sabatilles aquàtiques, ja que és una petita platja de còdols. és important tenir en compte que el parc és totalment verge i no hi ha cap tipus de servei complementari.

Ver localización Voir l'emplacement

Andratx

Téléphone:

00 - 34 - 971 17 37 00

La météo

Température max.

Température min.

Information

Comment arriver

Cruceros Margarita

Sortides des de: Sant Elm (Ferry) i Port d'Andratx (Water Taxi)
Més informació:629 606 614, www.crucerosmargarita.com

Cruceros Cormoran

Excursions
Més informació: 971 686 849, www.cruceroscormoran.com

Embarcació pròpia: cal sol·licitar un permís.

Lieux à proximité

Choisissez les options à afficher sur la carte:

Modifier