Retour Porreres

Porreres

Porreres © Ajuntament de Porreres
Centre urbà © Ajuntament de Porreres
Santuari de la mare de Déu de Monti-Sion (1498)  © Tolo Balaguer
Iglesia parroquial de Nostra senyora de la consolació(s. XVII-XVIII)  © Tolo Balaguer
Molí © Ajuntament de Porreres

Porreres és un municipi ideal per conèixer com és un poble típic del centre de Mallorca. Una visita tranquil•la i amb temps pot donar lloc a conèixer multituds de tresors arquitectònics amagats a alguns de recons dels carrers del municipi. Entre moltes altres coses, de la cultura religiosa, es pot contemplar l'església de Nostra Senyora de Consolació, l'Oratori de Sant Felip Neri o visitar a peu, amb bicicleta o amb cotxe, el santuari de Monti-sion a poc més de tres quilòmetres del centre urbà.

Les caminades a peu per foravila farà gaudir dels paisatges de la Mallorca rural i també hi ha l'opció de diferents rutes cicloturístiques ben assenyalades que uneixen un bon grapat de municipis del Pla de Mallorca per carreteres secundàries i, per tant, poc transitades.
El visitant podrà gaudir també de la diferent i variada oferta gastronòmica que ofereixen els restaurants, bars i cafeteries que van des d'una cuina elaborada i d'avantguarda a plats més tradicionals i típics de Mallorca.

Amb 4 bodegues dins el terme municipal, Porreres és un poble de visita gairebé obligada pels amants del vi i de tot allò relacionat amb l'enologia. La majoria amb cita prèvia, ofereixen tats i visites guiades.

Els turistes que han visitat el municipi en època de festes, especialment per les patronals de Sant Roc, queden encantats de l'acollida que els dispensen els veïnats del poble per la capacitat d'organització, varietat d'actes i activitats i la participació de tothom en tot allò que se celebra.
Porreres compte amb diferents establiments on allotjar-se. Destacar que la majoria són hotels rurals o agroturismes tot i que últimament han proliferat les finques o cases que s'ofereixen com a habitatges vacacionals.

Sigui com sigui, són molts els turistes que elegeixen passar la seva estada a l'Illa a un poble de centre com Porreres ja que la distància a les zones costaneres són de 40 minuts com a màxim, destacant la proximitat de la coneguda platja d'es Trenc que està a menys de 20 minuts de Porreres.