Retour Reserva natural de s'Albufereta

Reserva natural de s'Albufereta

Reserva Natural de s'Albufereta, Foto © Tolo Balaguer

S'Albufereta és un aiguamoll litoral situat al nord de l'illa, a la badia de Pollença. La reserva és un espai de gran interès ornitològic, ja que és una àrea de descans i alimentació per als ocells durant les migracions de la primavera i la tardor. L'àrea protegida, d'unes 211 hectàrees, inclou canals, torrents, dues llacunes, platja i sistema dunar.

A més de la importància de l'enclavament per als ocells migratoris, a s'Albufereta nidifiquen nombrosos anàtids i espècies destacades, tals com ara el gall faver (Porphyrio porphyrio), l'avisador (Himantopus himantopus) i l'arpella (Circus aeruginosus), entre d'altres.

Quant a la vegetació, hi abunden les espècies pròpies de zones humides litorals, amb presència de boves, canyissos i salicòrnies. A l'interior de la reserva trobam un dels boscos de tamarells (Tamarix spp.) més extensos i millor conservats de Mallorca. La presència d'espècies endèmiques de saladines (Limonium spp.) confereix a s'Albufereta un interès botànic especial.

A s'Albufereta hi ha dos itineraris. Un recorre les platges de sa Marina i de Can Cap de Bou, i l'altre és un itinerari circular que voreja la reserva. Aquest itinerari, d'uns onze quilòmetres, és molt apropiat per fer-lo amb bicicleta.

A la propera localitat turística del Port de Pollença es troba el Centre de turisme ornitològic de la Gola. Al centre podrem visitar una exposició permanent amb informació sobre les diferents espècies d'aus i les millors zones de l'illa per observar-les.

A la Reserva natural de s'Albufereta no hi ha cap tipus de servei complementari.

Ver localización Voir l'emplacement

Données d'intérêt

Adresse:

Ctra. Alcúdia - Port de Pollença

Pollença

Téléphone:

00 - 34 - 971 89 22 50

La météo

Température max.

Température min.

Information

Comment arriver

Transport públic: des del Port de Pollença o des d'Alcúdia ( www.tib.org/es/web/ctm/turisme).

Vehicle particular: no hi ha aparcament. Els vehicles s'han d'aparcar a la zona urbana.

Lieux à proximité

Choisissez les options à afficher sur la carte:

Modifier