Retour Santanyí

Santanyí

Es Pontàs © Ajuntament de Santanyí
Mercat © Ajuntament de Santanyí
Es Fortí, Cala d'Or © Ajuntament de Santanyí

Santanyí, el municipi al sud-est de Mallorca a la comarca de Migjorn, és una de les zones més càlides de l'illa. Santanyí com a municipi està format per tretze nuclis de població, entre els quals hi ha s'Alqueria Blanca, es Llombards, Calonge o la Costa, i d’altres com Cala Figuera, Cala Santanyí, Portopetro, Cala Llombards o Cala d'Or.

El municipi compta amb uns 33 km de costa formats per platges impressionants d'aigües cristal·lines i arena blanca, i també penya-segats. Algunes d'aquestes platges són cala Esmeralda, cala Gran, cala d'Or, cala Egos, cala Santanyí, cala Llombards, caló des Moro, cala Mondragó, s'Almunia...

Santanyí és un enclavament cultural, gastronòmic, esportiu i familiar. Ofereix espais naturals protegits com el Parc Natural de Mondragó, una gastronomia rica i variada, mercats tradicionals, la fortalesa des Fortí a Cala d'Or, activitats esportives (caiac, senderisme, ciclisme), postes de sol impressionants, etc. La vida cultural al poble també és molt activa: exposicions de pintura a la Casa de Cultura, recitals de música clàssica i moderna com el Festival Internacional de Música Vila de Santanyí, concerts d'orgue... 

L’església parroquial té un dels millors orgues barrocs d'Europa, i es pot sentir de maig a octubre,  cada dimecres i dissabte, dies de mercat, a les 12 h. 
 

Troba la teva destinació

Llucmajor Campos Ses Salines Santanyí Felanitx

Cala Figuera

El port de Cala Figuera és un nucli important de pescadors situat al municipi de Santanyí. Té un passeig marítim preciós, en què podem passejar i veure embarcacions i activitats pesqueres tradicionals que encara conserva aquest port costaner.