Retour Sineu

Sineu

Mercat © Ajuntament de Sineu
Sineu © Ajuntament de Sineu

Sineu és sens dubte un dels pobles més bells, històrics i emblemàtics de Mallorca.

Situat en ple cor de l’illa, aquesta petita localitat es remunta a l’època romana i, manté a dia d’avui intacte un patrimoni arquitectònic i monumental constituït per un conglomerat de carrers, places i edificis, que al costat del mercat setmanal, dels dimecres, el més antic de l’illa, la converteixen en lloc especial de visita turística.

La conquesta del 1229 significarà un abans i un després en la història local. Representa l’inici d’una activitat agrícola extensiva, que farà de la vila una de les de majors productores de blat de Mallorca, amb una gran presència de molins fariners i l’existència de la barcella, unitat oficial de pes de cereals datada el 1240. La construcció del Palau Reial (s. XIV) va atorgar capitalitat al poble, per decisió del rei Jaume II, i la consolidació del mercat setmanal el 1306; activitat que avui en dia continua intacta i és l’única on encara es compra i venen animals.

La Fira de Maig, que remunta al 1318, és una altra de les tradicions més arrelades no només de Sineu sinó de tot Mallorca, i és una de les mostres amb major repercussió de l’illa. A més, els darrers anys s’ha recuperat la tradicional Fira de Sant Tomàs, que se celebra cada segon diumenge de desembre, en honor a la matança del porc i a la sobrassada.

El passat gloriós de Sineu es palpa a tots els recons de la vila. Des de la bellesa dels seus estrets carrets, fins a la grandiositat de l'església parroquial, passant pel claustre de Sant Francesc, el Palau Reial o l'oratòri de Sant Josep, Sineu té molt a veure i no deixarà indiferent a ningú. Aprofitau la visita, a més, per gaudir el gust d'una gastronomia arrelada a la terra i que posa al poble al mapa d'aquelles persones amants del bon menjar; nombrosos locals de restauració de qualitat us esperen.

Descobriu la nostra història, cultura i idiosincràsia. Tenim molt a oferir i Sineu és visita obligada.

Sineu és una vila de primera!